Jablkový zákusok

Pridal/a recepty od Terezky

Jesenný jablkový koláč. Jablkový koláč, ktorý je lahodný ako zákusok.Hambím sa Jablčník, ktorý je doplnený pudingom a piškótami. Táto kombinácia dodáva koláčiku výbornú chuť.

Chutný a rýchly. Tento koláčový zákusok zvládnu aj začiatočníci.

Jablkový zákusok - recept
Výnos
Plech
Zdrojrodinný recept
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

400gramovhladká múka
250gramovHera
2polievkové lyžiceocot
1decilitermlieko
2polievkové lyžicecukor
1kusvajce
1čajová lyžičkasóda bikarbóna
 štipkasoľ
1litermlieko
3kusyZlatý klas
6polievkové lyžicekryštálový cukor
  džem
  jablká postrúhané
  vanilkový cukor
  piškóty

Inštrukcie

1. Ingrediencie potrebné na cesto zmiesime a rozdelíme na dve časti.

2. Jednu časť dáme na vymastený a múkou vysypaný plech.

3. Potrieme džemom, potom poukladáme piškóty.

4. Na piškóty nastrúhame jablká, ktoré posypeme vanilkovým cukrom.

5. Na takto pripravený koláč nalejeme horúci puding, ktorý si pripravíme z 1 litra mlieka, 3 Zlatých klasov a 6 PL kryštálového cukru. Výborný je koláč aj keď použijeme namiesto Zlatého klasu malinový puding.

6. Puding necháme 2-3 minúty odpariť a dáme na vrch druhú časť cesta.

7. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť.

8. Po upečený môžeme posypať práškovým cukrom alebo ľubovoľne vyzdobiť.

Jablkový zákusok - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.