
Kamila
Jesenný jablkový koláč. Jablkový koláč, ktorý je lahodný ako zákusok. Jablčník, ktorý je doplnený pudingom a piškótami. Táto kombinácia dodáva koláčiku výbornú chuť. Chutný a rýchly. Tento koláčový zákusok zvládnu aj začiatočníci.
400 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | Hera |
2 | polievkové lyžice | ocot |
1 | deciliter | mlieko |
2 | polievkové lyžice | cukor |
1 | kus | vajce |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
štipka | soľ | |
1 | liter | mlieko |
3 | kusy | Zlatý klas |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
džem | ||
jablká postrúhané | ||
vanilkový cukor | ||
piškóty |
1. Ingrediencie potrebné na cesto zmiesime a rozdelíme na dve časti.
2. Jednu časť dáme na vymastený a múkou vysypaný plech.
3. Potrieme džemom, potom poukladáme piškóty.
4. Na piškóty nastrúhame jablká, ktoré posypeme vanilkovým cukrom.
5. Na takto pripravený koláč nalejeme horúci puding, ktorý si pripravíme z 1 litra mlieka, 3 Zlatých klasov a 6 PL kryštálového cukru. Výborný je koláč aj keď použijeme namiesto Zlatého klasu malinový puding.
6. Puding necháme 2-3 minúty odpariť a dáme na vrch druhú časť cesta.
7. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť.
8. Po upečený môžeme posypať práškovým cukrom alebo ľubovoľne vyzdobiť.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty