reklama

Jahodový koláč s bielkovou penou

Pridal/a melisa dňa 12. 07. 2021 - 09:59 - Recepty melisa
Jahodový koláč s bielkovou penou, Recepty na koláče, melisa

melisa | Jahodový koláč s bielkovou penou


reklama

Super jemný, výborný kysnutý koláčik s jahodami a snehom na vrchu. Hambím sa

Ingrediencie
Cesto:
4 kusy žĺtok
3 polievkové lyžice práškový cukor
150 gramov maslo
20 gramov čerstvé droždie
100 millilitrov mlieko
300 gramov polohrubá múka
  jahody
Pena:
4 kusy bielok
250 gramov kryštálový cukor jemný
Postup

Cesto: pripravíme si kvások zo 100 ml vlažného mlieka, trochu kryštálového cukru a 20 g droždia, necháme vykysnúť cca 15 minút.

Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom, pridáme múku, vykysnuté droždie a vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na plech. Rozmer 30x40 cm, ktorý sme vymastili a poprášili múkou. Môže byť aj menší plech.

Na cesto poukladáme pokrájané zrelé jahody a necháme kysnúť na plechu asi 60 minút, stačí aj menej, sami uvidíte, že cesto je už nakysnuté, zväčší objem. Okrem kysnutia trvá príprava cca 20 minút.

Pena: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor a rozotrieme na jahody.

Pečieme v rúre pri teplote 180°C asi 45 minút.

Necháme vychladnúť a pokrájame na rezy.

Dobrú chuť!

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama