
Martuška 123 | Kysnutý koláčik s jahodami a mrveničkou
Jednoduchý koláčik na ktorom si i pochutíte i sa z neho najete.Tento je ozvláštnený narezanými a zatočenými okrajmi aby aj na tanieriku vyzeral dobre.
300 | gramov | hladká múka |
150 | millilitrov | mlieko vlažné |
30 | gramov | maslo |
20 | gramov | droždie |
1 | kus | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | kus | citrón - kôra |
1 | štipka | soľ |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Plnka: | ||
200 | gramov | jahody |
1 | kus | vajce |
Mrvenička: | ||
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | olej |
Z mlieka cukru a droždia urobíme krások. Potom zamiesime cesto a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na väčší kruh, dáme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
Dookola po obvode kruhu okraje narežeme každých cca 3 cm na dĺžku asi 5 cm. Potom, po 2 narezané susedné časti navzájom stáčame a ukladáme okolo kraja. Keď máme hotové potrieme rozmiešaným vajíčkom.
Do prostriedku dáme jahody a posypeme mrveničkou. Pečieme na 190 st. cca 30 min.

Martuška 123
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty