Zákusok pre tých ktorý majú radi jemné, osviežujúce zákusky, nepresladené a rozplývajúce sa na jazýčku. Dá sa robiť s akýmkoľvek ovocím. Ale jahodky sú najlepšie.

Výnos | |
---|---|
Zdroj | kamoška |
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
5 | kusy | vajce |
Cesto: | ||
200 | gramov | kryštálový cukor |
100 | mililitrov | voda |
100 | mililitrov | olej |
250 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | balíky | prášok do pečiva |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | kusy | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
100 | gramov | maslo |
500 | gramov | kyslá smotana |
šľahačka | ||
500 | mililitrov | šľahačková smotana |
1 | balík | stužovač šľahačky |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | jahody |
100 | gramov | čokoláda |
Inštrukcie
Cesto: 5 vajec, 20dg kryš.cukor, 100ml vody,100ml oleja, 25dg pol.múky, pol pr.do peč. Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme a pridáme olej, vodu a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme. nakrájat jahody čerstvé,
Krém:1l mlieka, 3zl.klasy,1vanilka, 5pl.kr.cukor, uvariť do horúceho zamiešať 10dg masla.vychladiť a do studeného zamiešať 2kyslé smotany.a podla chuti možte ešte prisladiť./ja som už nesladila/
na vrch ešte vyšlahať 2 šlah. so stužovačom. ozdoba strúhaná čokoláda a čersvé jahody.
Takže ešte raz cesto upiecť. Na vychladnuté nakrájať čerstvé jahody /može byť aj iné ovocie/Trochu to ovocie zasypať pr.cukrom aby pustilo mňami šťavičku, na ovocie natrieť krém z pudingu, masla a pochuťkových smotán, na krém natrieť ešte šlahačku posypať strúhanou čokoládou a na ozdobu jahodky. Dobrú chuť
Poznámky
Odporúčam večer urobiť, dat na noc do chladu a na druhý den to je skutočná luxusná delikatesa.

Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 97124x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (28)