
Oľga Birošová | Obrátený jablkový zákusok s citrónovou plnkou
Obľúbený jablkový zákusok s citrónovo - pudingovou náplňou a čokoládovou polevou, hodí sa na každú príležitosť poteší svojou chuťou veľkých aj malých.
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
170 | gramov | kryštálový cukor |
170 | gramov | polohrubá múka |
deciliter | voda teplá | |
Plnka 1: | ||
800 | gramov | jablká nastrúhané |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | mletá škorica |
250 | gramov | hrudkovitý tvaroh |
Plnka 2: | ||
650 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | citrónový puding v prášku |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
200 | gramov | maslo |
100 | gramov | čokoládová poleva |
Vajíčka, cukor + vanilínový vyšľaháme do penista, pridáme po častiach teplú vodu, zašľaháme, nakoniec pridáme preosiatu múku.
Jablká očistíme nastrúhame na strúhadle, pridáme citrónovú šťavu, cukor kryštál + vanilínový cukor a škoricu a premiešame. Plech 25x30 cm vyložíme alobalom, rozložíme jablkovú plnku, tvaroh a uhladíme. Vylejeme pripravené cesto, rúru predhrejeme na 190 stupňov, pečieme 20 minút do zlatista.
Po upečení korpusu pomocou druhého plechu otočíme jablkovou plnkou nahor, necháme vychladnúť. V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok, cukor vlejeme do misy, uvaríme hustý puding, do ktorého ešte za horúca vmiešame zmäknuté maslo.
Necháme úplne vychladnúť, preložíme do mixéra, vyšľaháme hladký krém, ktorý rozotrieme na vychladnutý korpus.
Pripravíme čokoládovú polevu, ktorou polejeme celý zákusok. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním upravíme boky a pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť.

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty