
sasa.grincova | Tekvicový koláč s jablkami
Tekvica, jablká a škorica, čo viac si môže človek priať ako osladiť si život v sychravom jesennom počasí.
Ingrediencie
3 | kusy | jablko |
3 | polievkové lyžice | maslo |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
210 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | trstinový cukor |
100 | gramov | cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
75 | gramov | maslo |
245 | gramov | tekvicové pyré |
75 | gramov | kyslá smotana |
2 | kusy | vajce |
1⁄2 | čajová lyžička | kypriaci prášok |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | čajová lyžička | perníkové korenie |
1 | balík | vanilkový cukor |
Postup
Jablká očistíme a nakrájame na drobné kocky. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme do neho jablká. Opekáme ich asi 2 minúty. Následne pridáme 3 PL trstinového cukru a miešame kým neskaramelizuje. Potom odstavíme z ohňa a pridáme škoricu. Necháme bokom vychladnúť.
V mise zmiešame múku, oba cukry, soľ a maslo na mrvenicu. Z mrvenice odložíme cca pol šálky na posypanie.
Do zvyšnej mrvenice si pridáme všetky ostatné ingrediencie (tekvicové pyré, kyslú smotanu, vajcia, vanilkový cukor, perníkové korenie, kypriaci prášok a sódu) a ručne miešame kým sa nám nespoja.
Menší plech vymastíme olejom a vysypeme múkou, vylejeme doň pripravené cesto, na to navrstvíme vopred pripravené jablká a posypeme odloženou mrvenicou.
Pečieme na 180°C približne 1 hodinu. Dobrú chuť.

sasa.grincova

sasa.grincova
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.