
Žanet
Recept na výborný citrónový rez, ktorý spája jemné korpusy posypané makom so sviežim pudingovo-citrónovým krémom. Džem dodáva zákusku ľahkú kyselkavosť a poleva z bielej čokolády ho krásne zjemní. Výsledkom je svieži a lahodný dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť.
Ingrediencie
Na 3 piškótové korpusy: | ||
18 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
9 | kusy | vajce |
18 | polievkové lyžice | práškový cukor |
18 | polievkové lyžice | olej |
2 | balíky | prášok do pečiva |
trocha | mak | |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
2 | balíky | vanilkový cukor |
4 | balíky | Zlatý klas |
500 | gramov | Hera |
1 | kus | citrón |
100 | gramov | cukor |
Dokončenie: | ||
džem | ||
biela čokoláda | ||
potravinárska farba žltá | ||
trocha | mak |
Postup
Korpusy: Cesto je na 3 korpusy. Vyšľaháme žltka s cukrom, primiešame olej, potom sneh z bielkov zľahka premiešame. Nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku a kypriaci prášok. Upečieme z toho 3 tenké piškóty, postupne, alebo naraz ak máte vhodnú rúru. Ešte pred pečením vrch každej poprášite makom. Dĺžka pečenia závisí od vašej rúry. Piškóty sú tenké takže veľa času nepotrebujú.
Krém: Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo alebo heru izbovej teploty, postupne pridáme po častiach vychladnutý puding a na záver pridáme citrónovú šťavu.
Plnenie: Korpusy naplníte džemom, krémom a dáme stuhnúť. Polejeme bielou čokoládou, do ktorej ste primiešali žltú farbu, môžeme trošku posypať makom. Nakrájame na kocky a ozdobíme.
Žanetka aj k ostatným receptom vieš ešte pridať foto tak,že klikneš na recept a zobrazí sa ti upraviť,klikneš si na to a takto isto pridáš obrázok.a ďakujem za recepty,všetky zákusočky máš mňam mňam veľmi chutné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Žanetka,nemohla by si mi receptík poslať na mail??ale myslím aj s množstvom,lebo ja takto"od oka"neviem piecť,bola by som ti strááášne vďačná:zuzana.levicka@gmail.com
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vdakaaaaaa !!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aku farbu si pridavala do cokolady, prosim? nezrazila sa coko od farby? D.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
recepty su výborné dik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
popridavaj si foto aj ked uz mas ..medzi zakuskami takto aspon nemusime opet klikat a vieme o aky zakusok sa jedna ..takto ako si to urobila je to super..len gramaz si mala este napisat kolko toho tam ide..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vdaka za recept, tesila som sa nan, ale keby ste bola taka dobra pridat este presne kolko coho treba davat, ja totiz od oka robit neviem a potrebujem vediet pri peceni presne mnozstvo ingrediencii, urcite niesom sama,vdaka za pochopenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá ďakujem vám zo
priznám sa vám,že ja keď idem piecť viac druhov tak naozaj robím od oka.Vymiešam cesto a delím na plechy.Uvarím puding roźdelím do kotlíkov a prichucujem a koštujem keď má byť krém čoko tak pridávam roztopenú čoko+nugát,keď má byť orechový pridám pomleté arašidy+opražené orechy,keď vanilkový pridávam van.arómu a nedam toľko margarínu.........Čo sa týka farby do čokolády použila som žltú gelovku,ale keď mi došla dávala som aj práškovú rozmiešanú v kvapke vody.Ak vám toto nestačí budem sa snažiť uvádzať aj gramáže,len musím nájsť recepty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem zanet, budem rada ak to bude s gramazou, viete ja peciem len pre rodinu, peciem asi tak 2x -3x do mesiaca. a nemam az take skusenosti robit vsetko od oka, a skusam piect podla receptov z tejto stranky,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskúšala som dnes tieto rezy, sú výborné iba troška som zmenila polevu za citrónovú. Neviem či môžem povedať,ale kúpila som ju v potravinách v Beluši BAPE. Majú ju tam takú paličkovú. Je super na citrónové koláčiky , veľmi svieža aj chuť aj vôňa.Asi preto, že obsahuje citrónový prášok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty