reklama

Makovo - citrónové kocky

Pridal/a Žanet dňa 21. 02. 2010 - 14:32 - Recepty Žanet
Makovo - citrónové kocky, Recepty na zákusky, Žanet

Žanet


reklama

Recept na výborný citrónový rez,  ktorý spája jemné korpusy posypané makom so sviežim pudingovo-citrónovým krémom. Džem dodáva zákusku ľahkú kyselkavosť a poleva z bielej čokolády ho krásne zjemní. Výsledkom je svieži a lahodný dezert, ktorý sa hodí na každú príležitosť.

Ingrediencie

Na 3 piškótové korpusy:
18 polievkové lyžice polohrubá múka
9 kusy vajce
18 polievkové lyžice práškový cukor
18 polievkové lyžice olej
2 balíky prášok do pečiva
  trocha mak
Krém:
1 liter mlieko
2 balíky vanilkový cukor
4 balíky Zlatý klas
500 gramov Hera
1 kus citrón
100 gramov cukor
Dokončenie:
  džem
  biela čokoláda
  potravinárska farba žltá
  trocha mak

Postup

Korpusy: Cesto je na 3 korpusy. Vyšľaháme žltka s cukrom, primiešame olej, potom sneh z bielkov  zľahka premiešame. Nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku a kypriaci prášok. Upečieme z toho 3 tenké piškóty, postupne, alebo naraz ak máte vhodnú rúru. Ešte pred pečením vrch každej poprášite makom.  Dĺžka pečenia závisí od vašej rúry. Piškóty sú tenké takže veľa času nepotrebujú. 

Krém: Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo alebo heru izbovej teploty, postupne pridáme po častiach vychladnutý puding a na záver pridáme citrónovú šťavu.

Plnenie: Korpusy naplníte džemom, krémom a dáme stuhnúť. Polejeme bielou čokoládou, do ktorej ste primiešali žltú farbu, môžeme trošku posypať makom. Nakrájame na kocky a ozdobíme.

Výnos
1 plech
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
35 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Žanetka aj k ostatným receptom vieš ešte pridať foto tak,že klikneš na recept a zobrazí sa ti upraviť,klikneš si na to a takto isto pridáš obrázok.a ďakujem za recepty,všetky zákusočky máš mňam mňam veľmi chutné

xxmzlxx, Ne, 21. 02. 2010 - 14:52

Žanetka,nemohla by si mi receptík poslať na mail??ale myslím aj s množstvom,lebo ja takto"od oka"neviem piecť,bola by som ti strááášne vďačná:zuzana.levicka@gmail.comBozkávam

kovka, Ne, 21. 02. 2010 - 16:09

aku farbu si pridavala do cokolady, prosim? nezrazila sa coko od farby? D. Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

dadka1, Ne, 21. 02. 2010 - 16:33

popridavaj si foto aj ked uz mas ..medzi zakuskami takto aspon nemusime opet klikat a vieme o aky zakusok sa jedna ..takto ako si to urobila je to super..len gramaz si mala este napisat kolko toho tam ide..Kvietok

vdaka za recept, tesila som sa nan, ale keby ste bola taka dobra pridat este presne kolko coho treba davat, ja totiz od oka robit neviem a potrebujem vediet pri peceni presne mnozstvo ingrediencii, urcite niesom sama,vdaka za pochopenie

Žanet, Ne, 21. 02. 2010 - 18:42

Dievčatá ďakujem vám zo Zlomené srdce Zlomené srdce priznám sa vám,že ja keď idem piecť viac druhov tak naozaj robím od oka.Vymiešam cesto a delím na plechy.Uvarím puding roźdelím do kotlíkov a prichucujem a koštujem keď má byť krém čoko tak pridávam roztopenú čoko+nugát,keď má byť orechový pridám pomleté arašidy+opražené orechy,keď vanilkový pridávam van.arómu a nedam toľko margarínu.........Čo sa týka farby do čokolády použila som žltú gelovku,ale keď mi došla dávala som aj práškovú rozmiešanú v kvapke vody.Ak vám toto nestačí budem sa snažiť uvádzať aj gramáže,len musím nájsť recepty.Úsmev Úsmev Úsmev

dakujem zanet, budem rada ak to bude s gramazou, viete ja peciem len pre rodinu, peciem asi tak 2x -3x do mesiaca. a nemam az take skusenosti robit vsetko od oka, a skusam piect podla receptov z tejto stranky,

vyskúšala som dnes tieto rezy, sú výborné iba troška som zmenila polevu za citrónovú. Neviem či môžem povedať,ale kúpila som ju v potravinách v Beluši BAPE. Majú ju tam takú paličkovú. Je super na citrónové koláčiky , veľmi svieža aj chuť aj vôňa.Asi preto, že obsahuje citrónový prášok Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama