
leocka1912
Výborný orechový koláč s karamelovým krémom. Karamel a orechy sa vždy snúbia v mňamku
Ingrediencie
Orechové cesto: | ||
4 | kusy | bielok |
200 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | mleté orechy |
Piškótové cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | hrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
1 | kus | Salko karamelové |
300 | gramov | maslo |
Na ozdobu: | ||
orechy nasekané |
Postup
Orechové cesto:
Vyšľaháme bielka, postupne pridávame cukor a nakoniec vmiešame orechy. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo použijeme papier na pečenie)
Piškótové cesto:
Vyšľaháme bielka, postupne pridávame žĺtka a cukor. Na záver vmiešame múku s kypriacim práškom.
Cesto vylejeme na orechové cesto a dáme naraz piecť do rúry na 170 stupňov celzia, približne 15-20 minút.
Plnka:
Karamelové Salko si pripravíme tak, že plechovku ponoríme do vody a varíme 2 hodiny. Po hodine otočíme. Vychladnuté zmiešame maslom na hladký krém.
Keď máme korpus upečený a vychladený, stiahneme z piškótového cesta vrchnú kôrku a natrieme koláč krémom. Vrch posypeme nasekanými orechmi. Po stuhnutí nakrájame!
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super recept, až na jednu maličkosť, tých 300miligramov masla myslíte vážne? nemám takú váhu, kde by som si mohol odvážiť 0,3g
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno má tam byť 300g, nie miligramov. Ja tam chyba v recepte.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.