reklama

Recept s fotopostupom na bielkový krém na potretie torty

Pridal/a zlasticova dňa 23. 03. 2022 - 09:45 - Recepty zlasticova
Recept s fotopostupom na bielkový krém na potretie torty, Recepty na krémy, zlasticova

reklama

Recept s fotopostupom a dobrými radami na Bielkovo maslový krém alebo ak chcete swiss meringue na dokonalé obtretie torty s priemerom 25cm.

Ingrediencie
150 gramov práškový cukor
3 kusy bielok
250 gramov maslo
Postup

Práškový cukor a bielky vyšľahám nad parou. Sneh musí byť tuhý.

Odstavím a nechám úplne vychladnúť... Pozor, aby bola vychladnutá aj miska!

Pridám 1 celé zmäknuté maslo (250 gramov) a vyšľahám.

Suroviny musia mať rovnakú teplotu.

Šľahaním krém vybledne, ale nie je úplne biely... Ak potrebujem snehovo-biely, pridávam belobu.

Pri farebných používam gélové alebo práškové farby...

A teraz už len šup na dobre vychladenú tortu.Áno

PS1: Ak by sa Vám stalo, že sa krém zrazí, pridajte trošku teplého masla, príp. zohrejte trošku krému a znovu prešľahajte.

PS2: Krém je vhodný aj pod poťahové hmoty.

PS3: Toto množstvo mi stačí na tortu s priemerom cca 25 cm.

Doplňujúce obrázky
Recept s fotopostupom na bielkový krém na potretie torty, Recepty na krémy, zlasticova, 1
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama