
Recept s fotopostupom a dobrými radami na Bielkovo maslový krém alebo ak chcete swiss meringue na dokonalé obtretie torty s priemerom 25cm.
150 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | bielok |
250 | gramov | maslo |
Práškový cukor a bielky vyšľahám nad parou. Sneh musí byť tuhý.
Odstavím a nechám úplne vychladnúť... Pozor, aby bola vychladnutá aj miska!
Pridám 1 celé zmäknuté maslo (250 gramov) a vyšľahám.
Suroviny musia mať rovnakú teplotu.
Šľahaním krém vybledne, ale nie je úplne biely... Ak potrebujem snehovo-biely, pridávam belobu.
Pri farebných používam gélové alebo práškové farby...
A teraz už len šup na dobre vychladenú tortu.
PS1: Ak by sa Vám stalo, že sa krém zrazí, pridajte trošku teplého masla, príp. zohrejte trošku krému a znovu prešľahajte.
PS2: Krém je vhodný aj pod poťahové hmoty.
PS3: Toto množstvo mi stačí na tortu s priemerom cca 25 cm.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty