
reklama
Recept na skvelý zákusok
Ingrediencie
Tmavá piškóta: | ||
1 | kus | vajce |
250 | gramov | práškový cukor |
80 | gramov | maslo |
1 | kus | vanilkový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica mletá |
5 | polievkové lyžice | mlieko |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | polievkové lyžice | kakao |
450 | gramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Svetlá piškóta: | ||
5 | kusy | vajce |
150 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | polohrubá múka |
1⁄3 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | voda horúca |
1 | kus | citrón - kôra |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
150 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | kus | citrón - šťava |
Postup
Tmavá piškóta - Múku zmiešame s práškom do pečiva a so sódou a preosejeme. Vajcia, cukor, škoricu zmiešame s maslom, pridáme mlieko, tekutý med a kakao. Pridáme k múke a vypracujeme hladké cesto (aby sa nelepilo). Ak je cesto lepkavé pridáme múku. Rozdelíme na 2 časti a každé rozvaľkáme. Na plech dáme papier na pečenie, položíme vyvaľkaný plát – upečieme. Tak isto aj druhú časť. Necháme vychladnúť.
Žltá piškóta – vyšľaháme sneh z bielkov, postupne pridávame práškový cukor, aby vznikla pena, potom vmiešame žĺtky po jednom kuse, pridáme teplú vodu, prášok do pečiva, preosiatu múku a nakoniec nastrúhanú citrónovú kôru. Upečieme a necháme vychladnúť.
Plnka – Múku zmiešame so studeným mliekom na hladkú kašu, zvyšné mlieko dáme variť s vanilínovým cukrom, pomaly prilejeme kašu z múky a uvaríme za stáleho miešania. Necháme vychladnúť, občas premiešame. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, pridávame vychladnutý uvarený krém a nakoniec pridáme citrónovú šťavu podľa chuti. Plnku rozdelíme na dve časti.
Najskôr natrieme prvý tmavý plát polovicou plnky, položíme naň žltú piškótu, na tú natrieme druhú časť plnky a položíme druhý tmavý plát. Trochu zaťažíme. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou.
Žltá piškóta – vyšľaháme sneh z bielkov, postupne pridávame práškový cukor, aby vznikla pena, potom vmiešame žĺtky po jednom kuse, pridáme teplú vodu, prášok do pečiva, preosiatu múku a nakoniec nastrúhanú citrónovú kôru. Upečieme a necháme vychladnúť.
Plnka – Múku zmiešame so studeným mliekom na hladkú kašu, zvyšné mlieko dáme variť s vanilínovým cukrom, pomaly prilejeme kašu z múky a uvaríme za stáleho miešania. Necháme vychladnúť, občas premiešame. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, pridávame vychladnutý uvarený krém a nakoniec pridáme citrónovú šťavu podľa chuti. Plnku rozdelíme na dve časti.
Najskôr natrieme prvý tmavý plát polovicou plnky, položíme naň žltú piškótu, na tú natrieme druhú časť plnky a položíme druhý tmavý plát. Trochu zaťažíme. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou.
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
robila som ho ..je fantastický,moje plechy mám 32x39 cm,doporučujem ešte trošku pokropit pláty,alebo trošku odstáť,potom je makkučký/ ak stihnete :-DDD
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásne

















prosím na aký rozmer plechu je recept?