reklama

Citrónovo medové rezy

Pridal/a Evonka dňa 23. 09. 2016 - 12:58 - Recepty Evonka
Citrónovo medové rezy, Recepty na zákusky, Evonka

reklama

Recept na skvelý zákusok

Ingrediencie
Tmavá piškóta:
1 kus vajce
250 gramov práškový cukor
80 gramov maslo
1 kus vanilkový cukor
1⁄2 čajová lyžička škorica mletá
5 polievkové lyžice mlieko
2 polievkové lyžice med
2 polievkové lyžice kakao
450 gramov polohrubá múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
Svetlá piškóta:
5 kusy vajce
150 gramov práškový cukor
150 gramov polohrubá múka
1⁄3 balík prášok do pečiva
2 polievkové lyžice voda horúca
1 kus citrón - kôra
Krém:
1 liter mlieko
150 gramov polohrubá múka
150 gramov práškový cukor
250 gramov maslo
1 balík vanilkový cukor
1 kus citrón - šťava
Postup
Tmavá piškóta - Múku zmiešame s práškom do pečiva a so sódou a preosejeme. Vajcia, cukor, škoricu zmiešame s maslom, pridáme mlieko, tekutý med a kakao. Pridáme k múke a vypracujeme hladké cesto (aby sa nelepilo). Ak je cesto lepkavé pridáme múku. Rozdelíme na 2 časti a každé rozvaľkáme. Na plech dáme papier na pečenie, položíme vyvaľkaný plát – upečieme. Tak isto aj druhú časť. Necháme vychladnúť.
Žltá piškóta – vyšľaháme sneh z bielkov, postupne pridávame práškový cukor, aby vznikla pena, potom vmiešame žĺtky po jednom kuse, pridáme teplú vodu, prášok do pečiva, preosiatu múku a nakoniec nastrúhanú citrónovú kôru. Upečieme a necháme vychladnúť.
Plnka – Múku zmiešame so studeným mliekom na hladkú kašu, zvyšné mlieko dáme variť s vanilínovým cukrom, pomaly prilejeme kašu z múky a uvaríme za stáleho miešania. Necháme vychladnúť, občas premiešame. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, pridávame vychladnutý uvarený krém a nakoniec pridáme citrónovú šťavu podľa chuti. Plnku rozdelíme na dve časti.
Najskôr natrieme prvý tmavý plát polovicou plnky, položíme naň žltú piškótu, na tú natrieme druhú časť plnky a položíme druhý tmavý plát. Trochu zaťažíme. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou.
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

IvkaP, Ut, 27. 09. 2016 - 21:46

robila som ho ..je fantastický,moje plechy mám 32x39 cm,doporučujem ešte trošku pokropit pláty,alebo trošku odstáť,potom je makkučký/ ak stihnete :-DDD

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama