
Bejč | Recept na biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Ingrediencie
Buflery: | ||
5 | kusy | vajec |
100 | gramov | kryštálový cukor |
150 | gramov | hladká múka |
1 | polievková lyžica | Gustin |
5 | polievkové lyžice | voda |
Vanilkové cesto: | ||
3 | kusy | žĺtky |
1 | kus | vajce |
200 | gramov | kryštálového cukru |
70 | millilitrov | voda |
350 | gramov | maslo |
200 | gramov | biela čokoláda |
biela čokoláda | ||
Cera | ||
vaječný likér |
Postup
Buflery: Žĺtky s vodou vyšľaháme do peny, pridáme 1/2 cukru a šľaháme kým sa cukor rozpustí. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom - použijeme čisté metličky.
Žĺtky dáme do bielok, pridáme múku a zamiešame. ZĽAHKA! Striekame na papier s hladkou špičkou. Pečieme do zlatohneda na papieri na pečenie 10-15 minút.
Buflery po upečení z papiera neodliepame, potrieme bielou čokoládou. Keby sme ich odlepili, zle sa nám potierajú čokoládou a takto nám budú držať na mieste, čo je dobré aj pri striekaní špicov.
Vanilkový krém: Pripravíme si sirup. V hrnci zmiešame kryštálový cukor s vodou. Sirup nemiešame. Zohrievame na 123° (pomocou cukrárskeho teplomera zmeriame).
Počas vrenia sirupu začneme šľahať vajcia. Horúci sirup pomaly lejeme po stene misy do vajec. Týmto spôsobom pasterizujeme žĺtky keďže ich zohrejeme. Nenalievame naraz ani priamo na vaječnú penu. Zvýšime rýchlosť a šľaháme približne ešte 5 minút aby nám zmes vychladla.
Do vychladnutej zmesi postupne pridávame zmäknuté maslo nakrájané na malé kúsky. Šľahaním nám vznikne hladký krém.
Nad parou si roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť na izbovú teplotu a následne ju pridáme do krému.
Plnenie: Pomocou špeciálnej špičky na špice striekame valčeky na buflery. Necháme zatuhnúť, naplníme vaječným likérom, uzavrieme ozdobnou špičkou a opäť dáme zatuhnúť.
Poriadne zatuhnuté špice namáčame do čokolády a ukladáme na mriežku.

Bejč
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty