
Recept s fotopostupom na efektný šťavnatý zákusok, ktorý prekvapí.
Ingrediencie
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
175 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
300 | gramov | polohrubá múka |
1 | štipka | soľ |
1 | polievková lyžica | kakao |
175 | millilitrov | mlieko |
175 | millilitrov | olej |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | plechovka | višňový kompót |
Krém: | ||
400 | millilitrov | kompótová šťava |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
250 | gramov | maslo |
Čokoládová poleva: | ||
200 | gramov | biela čokoláda |
4 | polievkové lyžice | olej |
Postup
Pripravíme si suroviny, ktoré budeme potrebovať viď foto.
Vajíčka, cukor, vanilkový cukor vyšľaháme do penista, striedavo pridávame teplé (nie horúce) mlieko, olej.
Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva, soľou a zľahka vmiešame do vaječného základu.
Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme 3/4 cesta, do zvyšku vmiešame kakao, ktoré rozmiešame v 2 PL mlieka. Lyžicou nanesieme na svetlé cesto.
Višne scedíme, necháme odkvapkať a poukladáme na pripravené cesto.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, pečieme 30 minút.
Šťavu z kompótu a cukor dáme do misy, ak je tekutiny málo, doplníme vodou do 400 ml.
V troche tekutiny rozhabarkujeme Zlatý klas, zbytok dáme variť. Uvaríme hustý višňový puding, ktorý zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka spojíme s vychladnutým pudingom.
Po upečení z korpusu odstránime papier na pečenie, boky upravíme, rozotrieme plnku, ktorú uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Vo vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu, ktorou polejeme celý zákusok. Vložíme do chladničky stuhnúť, pred podávaním pokrájame na rezy a ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.








- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.