
Bea40 | Pistáciová a malinová náplň do makróniek
Svieže, voňavé a farebné krémy sa do makróniek priam pýtajú a preto vyskúšajte aj ich pistáciovú a malinovú verziu.
Ingrediencie
Malinová náplň: | ||
180 | gramov | mrazené maliny |
60 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | biela čokoláda |
5 | čajové lyžičky | maliny lyofilizované |
Pistáciová náplň: | ||
110 | gramov | kryštálový cukor |
32 | gramov | voda |
4 | kusy | žĺtko |
200 | gramov | maslo |
4 | polievkové lyžice | pistáciová pasta |
Amaretto |
Postup
Malinová náplň:
Lyofilizované ovocie môžete a nemusíte použiť, môžete farbiť červenou potravinárskou farbou.
Maliny môžeme použiť aj čerstvé.
Do hrnca dáme maliny a cukor, povaríme cca 5 minút do zhustnutia, prepasírujeme cez sitko, aby sme odstránili jadierka. Prepasírovanú malinovú zmes dáme znovu do hrnca, pridáme smotanu a bielu čokoládu, dáme roztopiť na mierny plameň. Nakoniec pridáme lyofilizované ovocie alebo zafarbíme červenou potravinárskou farbou.
Celú zmes prelejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chladničke vychladiť.
Pistáciová náplň:
Cukor s vodou necháme zovrieť, cukor sa musí rozpustiť. Žĺtky dáme do sklenej misky, začneme šľahať, tenkým prúdom prilievame vriaci sirup a šľaháme až do úplného vychladnutia.
Samostatne vyšľaháme maslo do peny a k nemu po malých dávkach zašľaháme vychladnutú vaječnú zmes. Nakoniec pridáme pistáciovú pastu. Ja si vyrábam vlastnú, ale môžete ju kúpiť hotovú. Ak nerobíme plnku pre deti, môžeme na dochutenie pridať aj Amaretto.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekový cuketový perník s čokoládou
Martuška 123 | Hrnčekový cuketový perník s čokoládou
Hrnčekový cuketový perník s čokoládou
Tento vláčny cuketový perník s čokoládou je šťavnatý, jemne sladký, s príjemnou chuťou čokolády.
Pistáciový rez
katarinalucanova
Pistáciový rez
Výborný pistáciový zákusok, ktorý spája obľúbenú orechovú chuť pistácií s jemným krémom a nadýchaným piškótovým korpusom.