reklama

Bielkový krém

Pridal/a aramana dňa 27. 09. 2019 - 10:16 - Recepty aramana
Bielkový krém, Recepty na krémy, aramana

reklama

Veľmi dobrý, trvácnejší krém.

Ingrediencie
8 kusy bielok
300 gramov práškový cukor
3 balíky vanilkový cukor
500 gramov maslo
Postup

Na obrázku je krém z osem bielkov.

Dáme variť vodu do hrnca.Do kovovej misky dáme bielka a začneme šľahať.Keď sa nám začne robiť sneh, dáme misku na hrniec s vodou.Nesmie byť ponorená v tej vode, šľahá sa naozaj len nad parou.Prisypávame cukor a stále šľaháme buď ručným mixérom alebo metlou, až kým nám nevznikne lepkavá masa a bielka sú teplé.Môže to trvať aj 20-25 minút, podľa toho koľko bielok použijete.Keď sú bielka dosť teplé a hmota dobre narástla a je lepkavá, dáme dole z pary a ešte chvíľku šľaháme kým nezačne chladnúť miska z vonkajšieho prostredia.Potom sem tam prešľaháme kým nevychladne.

Maslo alebo iný margarín, najlepšie je však dávať pol masla, pol margarínu vyšľaháme s lyžicou práškového cukru do úplne mäkkého, svetlého stavu.Keď je maslo úplne vyšľahané, prišľahávame ku nemu bielkovú hmotu.

Tento krém je trvácnejší ako akýkoľvek s mliekom alebo smotanou.Kľudne môžete dochutiť vanilkovým strukom, kávou, rozpustenou čokoládou...čímkoľvekMrkám

Bielka prešli tepelnou úpravou, cukor konzervuje, takže nie je sa čoho báť.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (7 hlasov)

reklama


reklama

Ďakujeme za recept, tá lepkavá masa= tuhý lepkavý sneh niečo ako na laskonky?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama