Kamila | Koláž: Tortyodmamy.sk | Ako pripraviť krém z mascarpone
reklama
Za posledné roky som upiekla celkom dosť tort, zákuskov, koláčov... Sladké milujem, ale uvedomujem si, že toho cukru ozaj toľko nepotrebujem. Zároveň pri svojom pečení a nepečení razím základné heslo, jednoducho a rýchlo. Pri štyroch deťoch, veľa stránkach, akosi neostalo energie a času. Napriek tomu som vyskúšala, vymyslela, však niet nad experimentovanie, celkom dosť receptov.
Foto: Kamila
Posledný víkend som zažila dve celkom zaujímavé skúsenosti, aj pozitívnu, aj negatívnu. Začnem dobrou správou, v našej maličkej dedine som so svojim sviežim čokoládovo-višňovým koláčikom skončila v súťaži zákuskov na treťom mieste. Pre mňa veľký sviatok, bo ja len tak pre nás doma pečiem. Tá zlá správa, že som v nedeľu úplne pokazila tvarohový krém so šľahačkou a kyslou smotanou, zahustený plátkami želatíny. Možno len potreboval viac času.
Rozhodla som sa, že je najvyšší čas prestať experimentovať a držať sa svojho overeného receptu na mascarpone krém, ktorý drží tvar hneď, ide tam úplne minimum cukru, je za 5 minút hotový a vďaka tvarohu je aj celkom svieži.
Ak ochutnáte koláč s týmto chutným krémom, možno vám bude pripomínať letnú dovolenku v Taliansku. Mascarpone totiž pochádza z talianskeho regiónu - z Lombardska. Kalórie svoje má, o tom sa nebudem naťahovať, ale keď k nemu pridám svoje korpusy bez múky, bode skoro aj nízkosacharidový.
Takže na ten môj zázrak potrebujem základný pomer 1:1:1 mascarpone, šľahačka a jemný tvaroh a minimum cukru podľa chuti, skúseností...
Mascarpone krém s tvarohom
Potrebujeme:
250 g mascarpone
250 ml smotany na šľahanie
250 g jemný tvaroh (hladký bez hrudiek)
1 balík vanilkový cukor, alebo 1PL medu, alebo 1PL kokosový cukor, alebo 1PL práškový cukor, alebo 1 ČL práškový cukor a 1Čl vanilkový extrakt
Foto: Kamila
reklama
reklama
Postup:
Vyšľaháme mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie do tuha. Začíname na nižších otáčkach, postupne zvýšime. A už len na nižších otáčkach primiešame tvaroh a hotovo.
Foto: Kamila
Tip:
Občas časť šľahačkovej smotany uberiem a použijem na prípravu ganache. Prípadne ak potrebujem tuhší krém, do poschodovej torty, alebo kratší čas chladenia vynechám šľahačkovú smotanu, alebo tvaroh.
Kamila | Koláž: Tortyodmamy.sk | Ako pripraviť krém z mascarpone
Za posledné roky som upiekla celkom dosť tort, zákuskov, koláčov... Sladké milujem, ale uvedomujem si, že toho cukru ozaj toľko nepotrebujem. Zároveň pri svojom pečení a nepečení razím základné heslo, jednoducho a rýchlo. Pri štyroch deťoch, veľa stránkach, akosi neostalo energie a času. Napriek tomu som vyskúšala, vymyslela, však niet nad experimentovanie, celkom dosť receptov.
Foto: Kamila
Posledný víkend som zažila dve celkom zaujímavé skúsenosti, aj pozitívnu, aj negatívnu. Začnem dobrou správou, v našej maličkej dedine som so svojim sviežim čokoládovo-višňovým koláčikom skončila v súťaži zákuskov na treťom mieste. Pre mňa veľký sviatok, bo ja len tak pre nás doma pečiem. Tá zlá správa, že som v nedeľu úplne pokazila tvarohový krém so šľahačkou a kyslou smotanou, zahustený plátkami želatíny. Možno len potreboval viac času.
Foto: Kamila
Pozrite si recept na rejsť na višňovo-čokoládovú tortu
Rozhodla som sa, že je najvyšší čas prestať experimentovať a držať sa svojho overeného receptu na mascarpone krém, ktorý drží tvar hneď, ide tam úplne minimum cukru, je za 5 minút hotový a vďaka tvarohu je aj celkom svieži.
Ak ochutnáte koláč s týmto chutným krémom, možno vám bude pripomínať letnú dovolenku v Taliansku. Mascarpone totiž pochádza z talianskeho regiónu - z Lombardska. Kalórie svoje má, o tom sa nebudem naťahovať, ale keď k nemu pridám svoje korpusy bez múky, bode skoro aj nízkosacharidový.
Takže na ten môj zázrak potrebujem základný pomer 1:1:1 mascarpone, šľahačka a jemný tvaroh a minimum cukru podľa chuti, skúseností...
Mascarpone krém s tvarohom
Potrebujeme:
Foto: Kamila
Postup:
Vyšľaháme mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie do tuha. Začíname na nižších otáčkach, postupne zvýšime. A už len na nižších otáčkach primiešame tvaroh a hotovo.
Foto: Kamila
Tip:
Občas časť šľahačkovej smotany uberiem a použijem na prípravu ganache. Prípadne ak potrebujem tuhší krém, do poschodovej torty, alebo kratší čas chladenia vynechám šľahačkovú smotanu, alebo tvaroh.
Zopár inšpirácií:
Smotanovo čokoládový zákusok s ríbezľami
Foto: Kamila
Pozrite si recept na smotanovo-čokoládový zákusok s ríbezľami
Makovo-malinová torta bez múky
Pozrite si recept na makovo-malinovú tortu bez múky
Domáca krtkova torta
Foto: Kamila
Pozrite si recept na domácu krtkovu tortu
Smotanovo-malinový zákusok
Foto: Kamila
Pozrite si recept na smotanovo-malinový zákusok
Čokoládovo-smotanová torta s černicami
Foto: Kamila
Pozrite si recept na čokoládovo-smotanovú tortu s černicami
Jahodovo-maková torta
Foto: Kamila
Pozrite si recept na jahodovo-makovú tortu
Čučoriedková šarlota
Tento mascarpone krém môžete dochutiť aj drobným ovocím, ovocným pyré, alebo kvalitným domácim džemom
Foto: Kamila
Pozrite si recept na čučoriedkovú šarlotu