Čučoriedkova šarlota

Popis

Recept s  fotopostupom na moju prvú šarlotu. Čučoriedková verzia, nie je až tak fotogenická, hlavne roládky sfarbene do modrofialova, ale chuť bola úplne priam božská. Hambím sa Tortičká bude skvelá s akýmkoľvek iným ovocím, džemom. Hotovej tortičke prepožičalo ružovú farbu zapadajúce slnko. Úsmev

Čučoriedkova šarlota - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Roláda
6kusyvajec
7polievkové lyžicetrstinového (klasic.kryšt.) cukru
7polievkové lyžicepolohrubá (celorzná špaldová, bezlepková) múka
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
1kusčučoriedkový džém
Náplň
250gramovmascarpone
500gramovjemný tvaroh (kyslá smotana)
250gramovslahackova smotana
4polievkové lyžicečučoriedkového kvalitného džemu
250gramovčučoriedky

Inštrukcie

Roláda:

Z bielok a cukru vyšľaháme tuhý sneh, krátko zašľaháme žltka a zľahka ručne preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 190°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Z horúceho korpusu dáme dole papier na pečenie a s tým istým papierom, ešte teplú roládu zrolujeme. Ak vám rúra pečie nerovnomerne ako mne, suchšie okraje môžete pre stáčaním orezať. necháme vychladnúť.

Vychladený korpus potrieme tenkou vrstvou kvalitného idálne domáceho džemu (nezabudnite si časť džemu odložiť do náplne) a zrolujeme. Roládu nakrájame na tenké kúsky.

Misky primeraného tvaru a velkosti vyložíme potravinárskou foliou a po celom povrchu tesne k sebe ukladáme narezanú roládu. Dáme chladiť do chladničky, kým pripravíme náplň.

Náplň:

Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie (môj džem bol dostatočné sladký už som nepridávala cukor, vy môžete buď 1PL medu, alebo práškového cukru, alebo vanilkový cukor) Ručne primiešame jemný tvaroh. (Ak namiesto tvarohu použijete kyslú smotanu, hmotu je potrebné zahustiť plátkovou, alebo inou želatínou, podľa návodu na obale. ) Na záver pridáme pár lyžíc džemu a čučoriedky, alebo iné ovocie, v závislosti od použitého džemu, alebo zásob) Vymiešame

Náplň rozotrieme do pripravenej misky na roládky, navrch poukladáme zvyšné rezy rolády. mne to vyšlo tak akurát, ak by vám náhodou chýbali, môžete nahradiť dlhými piškotami.?

Dáme chladiť do chladničky na pár hodín. Prevrátime na servírovací tanier, dáme dole misku foliu a krájame .Hambím sa

Poznámky

PS: Efektnejšia je šarlota s ríbezľovým džemom, viď posledné foto. Hambím sa

Čučoriedkova šarlota - recept postup 1
Čučoriedkova šarlota - recept postup 2
Čučoriedkova šarlota - recept postup 3
Čučoriedkova šarlota - recept postup 4
Čučoriedkova šarlota - recept postup 5
Čučoriedkova šarlota - recept postup 6
Čučoriedkova šarlota - recept postup 7
Čučoriedkova šarlota - recept postup 8
Čučoriedkova šarlota - recept postup 9
Čučoriedkova šarlota - recept postup 10
Čučoriedkova šarlota - recept postup 11
Čučoriedkova šarlota - recept postup 12
Čučoriedkova šarlota - recept postup 13

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.