Čokoládovo smotanová torta s černicami

Popis

Prekvapivo sa nám urodili černice, na tortu ako stvorené. Hambím sa Znova úplne jednoduchý recept na sviežu tortu.

Čokoládovo smotanová torta s černicami - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

Korpus
7kusyvajec
7polievkové lyžicetrstinového (klasic.kryšt.) cukru
3polievkové lyžicekakao (karob)
5polievkové lyžicepolohrubá (celorzná špaldová. moja bola bezlepková) múka
Smotanová náplň
250gramovmascarpone
150millilitrovslahackova smotana
250gramovjemny tvaroh
1polievková lyžicamed alebo práškový cukor
Ganache
100millilitrovsmotany na šľahanie
100gramovvysokoporcentnej čokolády
Dokončenie
500gramovčernice, alebo iné ovocie

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme  s cukrom na sneh, po jednom krátko zašľaháme žltka a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s kakaom. Pečieme vo forme (moja mala 24cm) vystlanej papierom na pečenie s vymastenými bokmi, ja aj tam dávam pásy papiera, pri teplote cca 170°°C cca 60 minút. Alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou, asi vám postačí ja nižšia teplota. Po upečení necháme vychladnúť.

Smotanová náplň:

Šľahačku vyšľaháme s mascarpone a medom, do tuhého krému, pozor na prešľahanie a už len ručne primiešame tvaroh.

Ganache:

Smotanu zohrejeme tesne pod bod varu, zalejeme ňou nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť a dôkladne premiešame. Necháme chvíľu schladiť pri izbovej teplote, aby ešte malo vhodnú konzistenciu na polevu.

Plnenie:

Vychladnutý korpus prerežeme napoly, rozotrieme tenšiu vrstvu krému, na ktorú rozložíme, umyté a odkvapkané černice, na tie rozotrieme ešte krém, aby sme ich prekryli. Priložíme druhý korpus. potrieme zvyšným krémom. Dáme schladiť a polejeme ganache.

Čokoládovo smotanová torta s černicami - recept postup 1
Čokoládovo smotanová torta s černicami - recept postup 2

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.