Recept s foto postupom na sviežu letnú tortičku, opäť veľmi jednoduchú.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | trstinový cukor (klasický) |
1 | balík | vanilkový cukor (1 čl vanilková esencia) |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka (moja bola bezlepková) |
5 | polievkové lyžice | mletý mak |
Smotanový krém: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | mililitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | mascarpone |
1 | kus | vanilkový cukor (esencia) |
1 | polievková lyžica | práškový cukor (med) |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | jahody |
Inštrukcie
Korpus:
Bielka a vyšľaháme s cukrom do hustého snehu, krátko primiešame žĺtka a už len zľahka na striedačku preosiatu múku a mak.
Pečieme v okrúhlej forme (moja mala 20cm môže byť aj 24) vystlanej papierom na pečenie cca 60 minút pri teplote cca 160°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou, otestujeme špáradlom.
Po upečení necháme, vychladnúť, po cca 20 minútach dáme dole, formu.
Náplň:
Smotanu s cukrom a mascarpone vyšľaháme do tuha, pozor na prešľahanie a už len ručne primiešame tvaroh. Smelo môžete ešte prisladiť, mne stačilo.
Plnenie:
Vychladený korpus prerežeme dvakrát. Spodný plát natrieme tenkou vrstvou náplne, rozložíme naň, umyté, vysušené a rozpolené jahody a tie potrieme druhou vrstvou krému, tak aby sme ich prekryli.
Prekryjeme ďalším plátom a postup zopakujeme, ešte raz. Vrch tortu tiež potrieme krémom, mne už veľa neostalo, deve som robila ja pohár. Ozdobíme jahodami a necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.











Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 60432x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (3)