
Kamila | Jahodovo-maková torta
Recept s foto postupom na sviežu letnú tortičku, opäť veľmi jednoduchú.
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
5 | polievkové lyžice | mletý mak |
Smotanový krém: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | mascarpone |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | jahody |
Korpus: Bielka a vyšľaháme s cukrom do hustého snehu, krátko primiešame žĺtka a už len zľahka na striedačku preosiatu múku a mak.
Pečieme v okrúhlej forme (moja mala 20cm môže byť aj 24) vystlanej papierom na pečenie cca 60 minút pri teplote cca 160°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou, otestujeme špáradlom.
Po upečení necháme, vychladnúť, po cca 20 minútach dáme dole, formu.
Náplň: Smotanu s cukrom a mascarpone vyšľaháme do tuha, pozor na prešľahanie a už len ručne primiešame tvaroh. Smelo môžete ešte prisladiť, mne stačilo.
Plnenie: Vychladený korpus prerežeme dvakrát. Spodný plát natrieme tenkou vrstvou náplne, rozložíme naň, umyté, vysušené a rozpolené jahody a tie potrieme druhou vrstvou krému, tak aby sme ich prekryli.
Prekryjeme ďalším plátom a postup zopakujeme, ešte raz. Vrch tortu tiež potrieme krémom, mne už veľa neostalo, deve som robila ja pohár. Ozdobíme jahodami a necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďalšie recepty
Vďaka za recept Tortu som robila, je výborná!!!!
Je taká dobrá, že ju robím po týždni zase, krém som dala taký, ako ty a k tomu višne. Ešte raz veľká vďaka, že si sa podelila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada, že sa podarila, s višňami musí tiež výborná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
korpus sa vydaril dobre :-)