Marcipán, fondant a iné

Praská   vám pri modelovaní hmota? - recept

Praská vám pri modelovaní hmota?

Pri poslednom modelovaní som trochu experimentovala Chichocem sa.

Marcipán - recept

Marcipán

Marcipanová hmota
MMF z domácich surovín - recept

MMF z domácich surovín

8 gramov potravinárskej želatíny + 3 polievkové lyžice vody necháme napučať 150 gramov kryšt. Cukru + 50 ml vody + 1 polievková lyžica medu, uvaríme hustý číri sirup Sirup za stáleho miešania prilievame k napučanej želatíne.....tu môžeme pridať už aj farbivo, aromu.... mixujeme cca 8 – 10 min, kým dostaneme hustú bielu lepkavú hmotu. A máme hotovú zmes na domáce marshmallow cukríky. ( Ak chceme cukríky, vysypeme si misku práškovým cukrom a nalejeme zmes do misky....necháme odležať kým nevychladnú-stuhnú, potom krájame a obaľujeme v zmesi práškového cukru a škrobu 50:50) Na domáci MMF.... Preosejeme si cca 300 g práškového cukru a po častiach pridávame už k pripravenej vyšlahanej hmote. Ruky si pomastíme cerou a spracujeme na vláčne cesto. Dáme do sáčku aby neobsychalo. Táto dávka má hmotnosť cca 500 gramov a mne vystačila na potiahnutie torty o priemere 30 cm....ešte trocha ostalo aj na ozdobenie :D

Ružová poleva - recept

Ružová poleva

poleva, ja som ju ešte nevyskúšala - dostala som nový recept podelím sa - vraj je vynikajúca
Čokoládovo cukríková hmota - biela... - recept

Čokoládovo cukríková hmota - biela...

ako som už písala v mojom príspevku: http://tortyodmamy.sme.sk/takto-sa-mi-dnes-zadarilo , celé to začalo ako nepodarok a nakoniec skončilo úspešne...za úvod receptu touto cestou ďakujem edi, nebyť jej receptu na čokohmotu, nevznikla by ani moja verzia...
GUM PASTE - Scott Clark Wooley - recept

GUM PASTE - Scott Clark Wooley

Tento recept som našla ešte na jar na internete, pár krát úspešne vyskúšaný, tak sa podelím...
Želatínová-MMF hmota... - recept

Želatínová-MMF hmota...

Táto hmota sa výborne farbí a pritom sa nerozpadáva, chuťovo je veľmi podobná MMF, konzistenciou je podobná tiež, ale keď ju potrebujete zafarbiť sýtejšími farbami, tak sa nerozpadáva a to je výhoda oproti MMF. Stačí v jeden deň zarobiť, zabaliť šupnúť do chladničky alebo do kuchynskej linky a na druhý deň použiť, prípadne trochu v mikrovlnke nahriať - podobne ako MMF.

čokoládová mmf hmota - recept

čokoládová mmf hmota

vééľmi ale véééľmi jednoducha
Trasena plnka s ole kokosovym - recept

Trasena plnka s ole kokosovym

Kokosove ole
poťahová hmota - recept

poťahová hmota

Všetky uvedené ingrediencie sa miešajú rukou až kým nám nevznikne marcipánová hmota na poťahovanie
Nepravá čokoládová poleva na torty aj koláče - recept

Nepravá čokoládová poleva na torty aj koláče

dobre sa nanáša aj na torty-kto nemá odvahu polievať čokoládou s týmto to určite zvládne bez chyby....
Rollfondant - recept

Rollfondant

Zelatinovy potah
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.