reklama

Želatínová MMF hmota

Pridal/a Mariolka dňa 08. 09. 2012 - 21:07 - Recepty Mariolka
Želatínová MMF hmota, Recepty na marcipán, fondant a iné, Mariolka

Mariolka | Želatínová MMF hmota


reklama

Výborná domáca želatínová MMF hmota, výborne farbí, nerozpadáva sa, chuťou aj konzistenciou je veľmi podobná MMF.

Ingrediencie
1 balík marshmallow
2 polievkové lyžice Cera
1 čajová lyžička Citrodeko
15 gramov prášková želatína
45 millilitrov voda
45 millilitrov glukóza
15 millilitrov glycerín
750 gramov práškový cukor
Postup

Táto hmota sa výborne farbí a pritom sa nerozpadáva, chuťovo je veľmi podobná MMF, konzistenciou je podobná tiež, ale keď ju potrebujete zafarbiť sýtejšími farbami, tak sa nerozpadáva a to je výhoda oproti MMF. Stačí v jeden deň zarobiť, zabaliť šupnúť do chladničky alebo do kuchynskej linky a na druhý deň použiť, prípadne trochu v mikrovlnke nahriať - podobne ako MMF.

Na začiatok si dám nad paru rozpustiť želatínu v 45 ml vody, v ďalšom hrnci si zahrievam glukózu /36ml vody+64 g Glukapuru/, miešam, kým sa nerozpustí.

Cukríky si nasypem do misky, pridám Ceru, citrodeko, podľa potreby a chuti arómu, podľa potreby určité množstvo farby...cukríky dáme do mikrovlnky rozpustiť.

Medzitým si do rozpustenej želatíny vlejeme glukózu, glycerín, a rozmiešame, následne vlejeme do rozpustených cukríkov, premiešame a vlejeme do preosiateho práškového cukru /mne v pohode stačilo 750g, aj keď v pôvodnom recepte je až 1 kg/.

Doplňujúce poznámky

Na prvého McQueena som nasypala 3 balíčky od Kovandovych, na druhého McQueena dve a na ruže v šperkovnici som dala nielen dva balíčky farby, ale ešte pridala červenú a čiernu gelovku a hmota sa vôbec nerozpadávala.

Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Mariolka, prosím Ťa aké penové cukríky a koľko gramové? A glycerín kupuješ v lekárni?

Klasicky 175g balenie Haribo a typ, akýkoľvek potrebuješ - ja som použila kosoštvorce Haribo- zafarbila načerveno, ale ak by si potrebovala modrú alebo zelenú, kľudne môžeš použiť napr. aj šmolkov. Podľa mňa je škoda na to míňať biele cukríky, keď ich aj tak ťažko zohnať...a glycerín kupujem v lekárni - mne odmerajú koľko potrebujem... Mrkám

henulka, Po, 10. 09. 2012 - 09:13

Ja by som sa este opytala,aku farbu si pouzila na tie ruze v tom srdci.Caste potrebujem presne taketo tmavo-cervene,ale nikdy sa mi ten marcipan takto nezafarbi.Mozem sa opytat aka cervena farba to bola?
dakujem

Na začiatok som si nasypala na jednu dávku tejto hmoty dve práškové farby od KOVALDOVYCH /dá sa kúpiť aj v drogériách aj v potravinách/, do toho som vmiešala červenú gelovku vo veľkosti lieskového orieška a ešte čiernu gelovku vo veľkosti hrášku. S farbami sa treba pohrať a nechať ich vyzrieť do ďalšieho dňa, kedy sú tmavšie a intenzívnejšie Mrkám .

sintias, Po, 10. 09. 2012 - 19:20

Mariolka, velmi pekne dakujem za navod.Hlavne co sa týka farbenia. Este som si netrufla farbit na tak sýto cerveno,lebo som vobec netušila ani približné pomery ale tvoj polopatistický návod ma velmi povzbudil. Presne tak som to potrebovala vysvetlit. Dakujem Bozkávam

Úsmev Úsmev Úsmev za máličko, sintias, som rada, ak to aspoň jednej z nás pomohlo... Kvietok

Nemáte začo, budem rada, ak sa zadarí na prvý krát Áno Áno Áno a budete spokojné... Mrkám

abriela, Št, 02. 01. 2014 - 18:12

klikla som na prispevok, lebo miesam obycajnu zelatinovu hmotu s mmf ale dat do potahovky 1 balicek, ci ako si napisala ty -2 az 3 balicky farby si veru predstavit neviem.

Ja nemiešam klasicky MMF so želatínovou poťahovkou, ale postupujem presne podľa /vyššie/ napísaného návodu...a farbu /presne ako som napísala dva až tri balíčky práškovej farby od Kovandových/ primiešavam už pri rozpúšťaní cukríkov a poťahovka sa na rozdiel od "klasickej" MMF hmoty nerozpadáva...a tým pádom docielim sýtejšie farby Úsmev

S medom som to ešte neskúšala, v pôvodnom recepte sa písala len glukóza, takže som sa držala toho. Mrkám

Ked ste tu hmotu spracovala nebola moc tuhá pri valkní kedže su tam penové cukríky dakujem za odpoved

Úsmev keď sa s ňou pracuje hneď, tak je fajn mäkká a elastická, ak ju použijem neskôr, nechám si ju v mikrovlnke trošku nahriať a potom s ňou bez problémov pracujem ďalej Úsmev .

chcem sa spítat ked nekupim 170g cukríki ale iba 100g bude to nejak vadit ked ich tam bude menej

chcem sa spítat ked nekupim 170g cukríki ale iba 100g bude to nejak vadit ked ich tam bude menej

Myslím, že už by sa recept nemusel vydariť podľa predstáv... to radšej dať polovičnú dávku zo všetkých surovín.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama