
Ako som už písala v mojom príspevku, celé sa to začalo ako nepodarok a nakoniec skončilo úspešne. Za úvod receptu touto cestou ďakujem edi, nebyť jej receptu na čokohmotu, nevznikla by ani moja verzia.
Ingrediencie
700 | gramov | biela čokoláda |
225 | gramov | kryštálový cukor |
90 | millilitrov | voda |
300 | gramov | marshmallow |
Postup
Začiatok je presne podľa tohoto receptu Čokohmota, čokoplastelína, cukor s vodou sa dá zvariť na sirup, ktorý sa ťahá na niť. Mne to trvalo dlhšie ako v recepte písaných 10 minút a to cca 20 minút. Ale treba skúšať a hlavne opatrne, je to riadne horúce.
Biela čokoláda sa nechá rozpustiť, najlepšie v kotlíku nad parou. Potom sa sirup (225 ml) vleje do tejto čokolády a miešame.
Za stáleho miešania necháme vychladnúť na izbovú teplotu a ak máte úspech dopracujete sa k čokoplastelíne takmer "bielej" farby. Ja som ho nemala a pretože moje svedomie sa vzbúrilo šmariť tento "pokus" do koša experiment pokračoval ďalej.
Biele cukríky som rozpustila v mikrovlnke (nič k nim nepridávajte) a k nim som hodila aj nepodarenú čokoplastelínu. Najskôr som to celé miešala varechou a keď hmota trochu vychladla v pohode som ju premiesila a vyvaľkala na doske tiež jemne posypanej práškovým cukrom.
Pracuje sa s ňou fantasticky, dá sa v pohode rozvaľkať, netrhá sa, chuťovo pripomína trochu sušené mlieko a trochu bielu čokoládu a celkovo mi z nej vyšlo približne 1200 g. Torta, ktorú som ňou poťahovala mala priemer 28 cm a výšku 9 cm, a ešte mi z hmoty aj niečo vystalo.
Na obrázku je touto hmotou potiahnutá spodná torta.
ešte na okraj podotknem, že hmota nebude mať bielu farbu, ale jemne nažltlú presne ako biela čokoláda...
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, tak ja som prvykrat skusala cokoplastelinu a presne ten isty problem ako ty...nie a nie sa spojit. Kedze som mala len 200g marshmallows, tak som to rozpustila a skusala podla tvojho receptu. Mne sa to nespojilo, praveze som mala este vacsie hrudky, ktore sa mi nespojili. Fakt je mi luto to vsetko vyhodit - poradte, co robit. Dat to znova na paru rozpustit? Pridat viac cukrikov? Zajtra mam poslednu sancu. Dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
najskôr skús ešte nahriať a premiesiť /môžeš si aj ruky namazať trocha olejom alebo cerou/, keď nepomôže pridaj ešte rozpustené cukríky, potom by už mala byť v pohode...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Paráda
