
dobre sa nanáša aj na torty-kto nemá odvahu polievať čokoládou s týmto to určite zvládne bez chyby....
100 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | tuk |
3 | polievkové lyžice | kakao |
3 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | čajová lyžička | maizena |
Všetky suroviny rozpustíme nad parou a môžeme použiť ako klasickú čokoládovú polevu na torty, koláče. Ak sa nám zdá hustá rozriedime po trošičke mliekom.
Recept mám od jednej skvelej cukrárky a napísala som si ho pred 20 rokmi, keď ešte marcipánové torty nefrčali a nikdy sa mi nepodarilo pekne obliať tortu čokoládou, s týmto to problém nie je i keď čokoláda je čokoláda. Dnes som to po rokoch vyskúšala na našej domácej torte a fajn.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mam otázočku,na aky veľky plech vystačí to množstvo polevy?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hanička, uvedené množstvo určite na jeden plech-39x29cm,aj ti myslím zvýši,strašne dávno som s touto polevou robievala,takže nemám už taký odhad,ale včera som z uvedeného množstva polievala klasickú okrúhlu tortu-priemer 25cm,výška 10cm,ale na druhý krát by som si urobila asi z 1 1/2dávky,boky mi nevyšli obliať podľa mojich predstáv.A spomínaná cukrárka niekedy namiesto mlieka dáva silnejšiu zrnkovú kávu-precedenú-tiež tri polievkové lyžice
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Marika, a aký tuk používaš do tejto polevy??? Maslo alebo Heru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
.a stuhne tak,ze sa da jej dotknut pri krajani??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano,stuhne ,aj sa dobre krája
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
.....dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ide sa vyskusat...dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na zákusky túto polevu robievam
,ale na tortu
by som ju nedala,lebo nestuhne jak pravá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Treba vyskúšať....Mne stuhla,netiekla,nelepila sa,po dotyku prstom tam nezostane nič,žiadne capky a nie je to predsa pravá čokoláda,ktorá sa dá lámať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Asi záleží aj na tom, kto aký tuk použije
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja ju robievam, je rýchlo hotová,krásne lesklá
a veľmi dobre sa krája.
Ja robím na plech 30x40cm z množstva:12dkg práš.cukor
12dkg palmarín
2PL kakao
3PL mlieko
1,5PL maizény