reklama

šľahané nad parou

Čoko pena ako plnka do torty

Ahojte, chcela by som urobiť ľahučkú tortu, kde by ako plnka bola nádychaná pena z bielej alebo tmavej čokolády. Moja obava však je, či tá ľahká pena udrží váhu korpusu? Penu robievam z čokolády, vajíčok a smotany na šľahanie a doteraz som ju použila len do pohárov, a je veľmi dobrá, jemná a nádychaná a práve preto ju chcem dať do torty, len neviem či by ten krém ostal taký ako má. Myslíte že by to šlo? Ďakujem za každú radu :) D.

prosim pomoc_ riedka orechova plnka z vajec slahanych nad parou

Dobry den, prosim o radu.. ako opravit krem ktory som slahala nad parou z vajec cukru a kakaa. Po zhustnutí som pridala maslo a potom orechy a po vychladnutí rum. uz som tuto plnku robila asi 5krat a vzdy mi krasne v chladnicke zhustla.. no dnes po 6hodinach chladenia je krem riedky. Prosim poradite mi ako opravit tento krem aby mi zhustol? da sa znovu slahat nad parou? alebo pridat nieco na zahustenie? Neviem si rady. Dakujem vam. 

Množstvo krému

Ahojte tortičkárky, prosím o radu. Idem robiť tortu v tvare srdca, klasická veľkosť s čokoládovým šľahaným krémom, 2x plnenú. Z koľkých vajíčok robiť krém? A ešte podotázka, môže šľahaný krém aj pod poťahovku? Ďakujem za každú radu Úsmev


reklama

dve plnky na sebe

pekny den vam prajem cukrarky.chcem sa vas opytat,ci mate niektora skusenosti s vrstveni plniek na seba .Ide o to ze chcem dat na korpus potrety dzemom cokoladovu plnku slahanu nad parou  cca 1,5cm a na to mascarpone plnku a az potom dalsi korpus a znova dzem coko plnka a mascarpone plnka.malo by to vyzerat ako v zamatovej rolade len neviem ci sa mi tie plnky nebudu na sebe smykat ked je jedna s maslom a druha bez za odpovede a rady vam vopred dakujem :D

krém

Včera som robila šľahaný krém vajíčka+kryštálový cukor, na jedno vajíčko 60 g cukru, nechcelo sa mi šľahať nad parou tak som to dala do hrnca na mlieko tzv. pískací hrniec, šľahala som mixérom do zhusnutia, krásne sa mi vyšľahal a uvaril, po uvarení som ho preliala do misky, keď mi chladol tak sa mi začali robiť akoby krištáliky, bolo v ňom cítiť akoby zrniečka múky, kde som urobila chybu?



Vaječná zmes deň dopredu

Ahojte všetci potiaci sa pri tortách.Mám objednávku na tento víkend na svadobnú a narodeninovú tortu.Tá narodeninová bude plnená tiramisu ale svadobná je poschodová a keďže je takto horúco chcem sa spýtať či je možné večer pred plnením ušlahať vajcia nad parou,pridať klasika trochu masla,nechať vychladiť a dať do chladničky a na druhý deň pridať zbytok vyšlahaného masla.Robím len ráno a poobede sa mi veru pri šporáku v tom horku stáť nechce a aj by som si ušetrila čas keďže obe torty sú na sobotu.Ďakujem za Vaše názory

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu