Šľahaný nad parou zvodnatel
Ahojte. Prosím poraďte. Včera som slahala vajíčka nad parou. Krásne mi to stuhlo, ale po vychladnuti mi tá masa strašne ako keby zvodnatela.... Čo som spravila zle? Dá sa to ešte použiť??? Dakujem
Pozrite si aj
Ahoj Katka, asi si šľahala krátko a masa sa nestihla pri šľahaní "uvariť". Neviem či sa to dá ešte použiť, záleží aj na tom kam si to dala po vychladnutí, ak do chladničky, tak by som to ešte raz skúsila nad tou parou šľahať - ale aspoň 30-40min.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pravdaže si myslím, že som to šľahala dosť. 30 min. Aj ku krajom sa mi to už prichytavalo. Keď to chladne, tak sa to má tiež miešať???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Možno si použila väčšie vajíčka ako zvyčajne...ťažko povedať v čom to mohlo byť ...ale šľahať treba kým to nemá až takú tuhú pudingovú konzistenciu - ja šľahám aj 45min
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno, ja som to také husté mala, ale po vychladnuti mi na vrchu zostala taká pena a pod ňou to bolo riedke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte raz to dobre vyšlahaj nad parou dá sa to a bude dobry krém
nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem. Vyskúšam. A pri chladnuti mám premiesavat? Nestane sa mi to zas?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prešľahávam aj počas chladnutia, sem tam, do ešte vlažného hodím polovicu masla a prešľahám s ním, nechám vychladnúť úplne a vyšľahám s druhou polovicou masla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A neskúšala si radšej robiť to čo robíš nad parou v mikrovlnke? Odkedy som to skúsila takto, ináč už ani nerobím. A máš to za 7 minút
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak, preslahala so ju znovu nad parou. Pri chladnuti premiesavala, potom postupne prislahavala do vyslahaneho masla. Nakoniec pridala orechy. Super sa podarila ale nabudúce skúsim asi tú v mikrovlnke. Ďakujem za rady. Ste zlaté.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hlavná vec že sa vydarilo a je to mňamko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte dievčence ako to robite v mikrovlnke??,dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aramanka ďakujem a vyskúšam!!!! Už ho aj tlačím na "papier".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno, aj mňa by to zaujímalo, aký postup je v mikrovlnke. Tiež sa mi zlial sneh, ale ja som ho miešala asi 10min., ale ani vtedy nepáčil. Začali sa mi robiť hrudky a nebol pekne vláčny. A keď som ho dala do šamronky, tak sa mi už vôbec nepáčil.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, ja mam zas opacny problem. Krem mam momentalne velmi husty a konzistencia je skor ako mokry piesok. Ja som to totiz slahala len 10 minut a nahle zacal hustnut, ale kedze som ho rovila 1x a vsade pisali, ze slahat aspoin 30-45min. tak som pokracovala a slahala a teraz toto
Myslite, ze ho normalne mozem po vychladnut miesat s maslom alebo mam s nim este nieco urobit alebo dorobit este napr. z polovicnej davky? Vopred dakujem za rady.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Šľahala si ho od začiatku?Nespravila sa náhodou praženica ked to pripomína piesok?Alebo nemala si nádobu ponorenú vo vode?A koľko vajec a koľko cukru si dala?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano, od zaciatku, takou tou strunou nie slahacom. V recepte som mala 5 zltok, 1 vajce, 12 PL krys. cukru a vanilkovy lusk. Praveze ten krem bol zo zaciatku krasny, aj mi to postupne pekne hustlo, neviem, preco som to neodstavila skor som sa zlakla, ze sa mi to tak skoro urobilo a nevedela som, ci je to dost dlha doba na to, aby sa mi znicili zarodky salmonely a pod.. Dala som nakoniec trocha mlieka a nahriala este trochu a este kusok masla a bolo to lepsie. Teraz som skor v strese, ci sa tie vajcia urobili, nieze mi rodina pochyta salmonelu
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte