reklama

Šľahaný nad parou zvodnatel


reklama

Smútok Ahojte. Prosím poraďte. Včera som slahala vajíčka nad parou. Krásne mi to stuhlo, ale po vychladnuti mi tá masa strašne ako keby zvodnatela.... Čo som spravila zle? Dá sa to ešte použiť??? Dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

dadika, Št, 24. 04. 2014 - 10:59

Ahoj Katka, asi si šľahala krátko a masa sa nestihla pri šľahaní "uvariť". Neviem či sa to dá ešte použiť, záleží aj na tom kam si to dala po vychladnutí, ak do chladničky, tak by som to ešte raz skúsila nad tou parou šľahať - ale aspoň 30-40min. Úsmev

Pravdaže si myslím, že som to šľahala dosť. 30 min. Aj ku krajom sa mi to už prichytavalo. Keď to chladne, tak sa to má tiež miešať???

dadika, Št, 24. 04. 2014 - 12:34

Možno si použila väčšie vajíčka ako zvyčajne...ťažko povedať v čom to mohlo byť ...ale šľahať treba kým to nemá až takú tuhú pudingovú konzistenciu - ja šľahám aj 45min Mrkám

Áno, ja som to také husté mala, ale po vychladnuti mi na vrchu zostala taká pena a pod ňou to bolo riedke.Smútok

Gitula, Št, 24. 04. 2014 - 12:10

ešte raz to dobre vyšlahaj nad parou dá sa to a bude dobry krém Vyplazený jazyk
nech sa ti darí Áno

Ďakujem. Vyskúšam. A pri chladnuti mám premiesavat? Nestane sa mi to zas?

prešľahávam aj počas chladnutia, sem tam, do ešte vlažného hodím polovicu masla a prešľahám s ním, nechám vychladnúť úplne a vyšľahám s druhou polovicou masla.

katka63, Št, 24. 04. 2014 - 14:30

A neskúšala si radšej robiť to čo robíš nad parou v mikrovlnke? Odkedy som to skúsila takto, ináč už ani nerobím. A máš to za 7 minút

Tak, preslahala so ju znovu nad parou. Pri chladnuti premiesavala, potom postupne prislahavala do vyslahaneho masla. Nakoniec pridala orechy. Super sa podarila ale nabudúce skúsim asi tú v mikrovlnke. Ďakujem za rady. Ste zlaté.Úsmev

Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Plačem Plačem Plačem Plačem Plačem Áno, aj mňa by to zaujímalo, aký postup je v mikrovlnke. Tiež sa mi zlial sneh, ale ja som ho miešala asi 10min., ale ani vtedy nepáčil. Začali sa mi robiť hrudky a nebol pekne vláčny. A keď som ho dala do šamronky, tak sa mi už vôbec nepáčil. Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

evelyns, So, 21. 03. 2015 - 09:56

Ahojte, ja mam zas opacny problem. Krem mam momentalne velmi husty a konzistencia je skor ako mokry piesok. Ja som to totiz slahala len 10 minut a nahle zacal hustnut, ale kedze som ho rovila 1x a vsade pisali, ze slahat aspoin 30-45min. tak som pokracovala a slahala a teraz toto Smútok Smútok Smútok Myslite, ze ho normalne mozem po vychladnut miesat s maslom alebo mam s nim este nieco urobit alebo dorobit este napr. z polovicnej davky? Vopred dakujem za rady.

aramana, So, 21. 03. 2015 - 10:05

Šľahala si ho od začiatku?Nespravila sa náhodou praženica ked to pripomína piesok?Alebo nemala si nádobu ponorenú vo vode?A koľko vajec a koľko cukru si dala?

evelyns, So, 21. 03. 2015 - 17:12

Ano, od zaciatku, takou tou strunou nie slahacom. V recepte som mala 5 zltok, 1 vajce, 12 PL krys. cukru a vanilkovy lusk. Praveze ten krem bol zo zaciatku krasny, aj mi to postupne pekne hustlo, neviem, preco som to neodstavila skor Smútok som sa zlakla, ze sa mi to tak skoro urobilo a nevedela som, ci je to dost dlha doba na to, aby sa mi znicili zarodky salmonely a pod.. Dala som nakoniec trocha mlieka a nahriala este trochu a este kusok masla a bolo to lepsie. Teraz som skor v strese, ci sa tie vajcia urobili, nieze mi rodina pochyta salmonelu Smútok.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama