reklama

Zákusok Veľhory

Pridal/a Martuška 123 dňa 02. 08. 2021 - 12:42 - Recepty Martuška 123
Zákusok Veľhory, Recepty na zákusky, Martuška 123

Martuška 123 | Zákusok Veľhory


reklama

Veľhory alebo mračná s krémom zo skaramelizovaného cukru a šľahačkou.

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy vajce
150 gramov hladká múka
250 millilitrov voda
125 gramov Cera
1 štipka soľ
Plnka:
300 gramov kryštálový cukor
150 millilitrov voda
500 millilitrov mlieko
2 balíky Zlatý klas
2 kusy žĺtok
250 gramov maslo
500 millilitrov smotana na šľahanie
Na ozdobu:
  čokoládová poleva
Postup

Ceru dáme do vlažnej vody, pridáme štipku soli a varíme kým sa nerozpustí. Do vriaceho pridáme múku a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Do vlažnej masy po jednom vmiešame vajíčka, vyšľaháme a rozdelíme na polovicu a na vymastenom plechu pečieme na  200 stupňoch asi 10 minút.

Plnka: Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a rozvaríme. Prilejeme mlieko so Zlatým klasom a žĺtkami a uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše postupne vmiešame vyšľahané maslo.

Plnku natrieme na jeden plát, na plnku dáme šľahačku a prikryjeme, druhým plátom tak, aby veľhory boli na vrchu. Pokvapkáme čokoládovou polevou.

Výnos
1 plech
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Priemer 3 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama