Eclair, Paris Brest, creme brulee, choux au craquelin, mirror glaze... Ak ste ich ešte nevyskúšali, mali by ste. Sú to všetko francúzske zákusky ktoré v rôznych obmenách stále hýbu svetom. Nenadarmo bola francúzska gastronómia pridaná do nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO.
Vyskúšajte recepty našich cukrárok na francúzske dobroty, s ktorými určite pocítite vôňu Provensálska alebo sa razom ocitnete v útulnej kaviarničke s výhľadom na Eiffelovku.
Ozaj francúzske pohladenie. Kompozícia torty: kakaový korpus, creme brulee, dacquoise, ganache de nougat, creme brulee, kakaový korpus, mousse au chocolat au lait, poleva. Pozrite si recept na tortu Calin a la francais
Francúzsky zákusok z odpaľovaného cesta, na vrchu s cestom ktoré krásne popuká a urobí zaujímavú štruktúru na zákusku, naplnený čučoriedkovým krémom. Pozrite si recept na choux au craquelin
Boli vytvorené v roku 1910 Louis Durand, na pamiatku cyklistického závodu Paríž – Brest – Paríž. Jeho kruhový tvar predstavuje koleso a populárne sa stali pre jazdcov čiastočne kvôli vysokej kalorickej hodnote. Pozrite si recept na venčeky Paris Brest
Ani my sme netušili, že pôvod nášho obľúbeného vtáčieho mlieka siaha pravdepodobne do Francúzska. Île flottante sú snehové obláčiky plávajúce v lahodnom vanilkovo - pudingovom kréme. 🙂 Francúzi zvyknú mlieko pred varením pudingu dochutiť vanilkovým luskom a na záver dezert ešte ozdobiť karamelom. Pozrite si recept na vtáčie mlieko.
LiVIera, Kamila, Dada 2608 | Koláž: Tortyodmamy.sk | Recepty na francúzske dezerty
Eclair, Paris Brest, creme brulee, choux au craquelin, mirror glaze... Ak ste ich ešte nevyskúšali, mali by ste. Sú to všetko francúzske zákusky ktoré v rôznych obmenách stále hýbu svetom. Nenadarmo bola francúzska gastronómia pridaná do nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO.
Vyskúšajte recepty našich cukrárok na francúzske dobroty, s ktorými určite pocítite vôňu Provensálska alebo sa razom ocitnete v útulnej kaviarničke s výhľadom na Eiffelovku.
Calin a la francais - francúzske pohladenie
Foto: EykaM
Ozaj francúzske pohladenie. Kompozícia torty: kakaový korpus, creme brulee, dacquoise, ganache de nougat, creme brulee, kakaový korpus, mousse au chocolat au lait, poleva. Pozrite si recept na tortu Calin a la francais
Zrkladlová poleva mirror glaze a zamatová čokoláda
Foto: LiViera
Videopostup na prípravu zrkadlovej polevy - mirror glaze a zamatovej čokolády. Pozrite si recept na zrkadlovú polevu a zamatovú čokoládu
Ovocné mini tortičky so zrkadlovou polevou
Foto: LiViera
Video recept na svieže ovocné minitortičky s efektnou zrkadlovou polevou. Pozrite si recept na ovocné minitortičky so zrkadlovou polevou
Mousse cake
Foto: Kkaty
Čokoládové mousse mini tortičky s jahodovou náplňou. Pozrite si recept na Mousse cake
Extra čokoládová mousse torta bez múky
Foto: Kamila
Recept na tortu s poriadnou dávkou čokolády. Pozrite si recept na extra čokoládovú mousse tortu
Choux au craquelin
Foto: Dada 2608
Francúzsky zákusok z odpaľovaného cesta, na vrchu s cestom ktoré krásne popuká a urobí zaujímavú štruktúru na zákusku, naplnený čučoriedkovým krémom. Pozrite si recept na choux au craquelin
Choux au craqueline s arašidovým krémom
Foto: bezana
Výnimočné francúzske veterníčky s parádnym efektom, s arašidovým krémom a ovocím. Pozrite si recept na choux au craqueline s arašidovým krémom
Choux au craqueline s matcha pepermintovým krémom
Foto: Zuzana Magulová
Chrumkavé francúzske veterníky, zákusok pre všetkých, ktorí milujú výzvy. Pozrite si recept na Choux au craqueline s matcha pepermintovým krémom
Venčeky Paris - Brest
Foto: balalajka
Boli vytvorené v roku 1910 Louis Durand, na pamiatku cyklistického závodu Paríž – Brest – Paríž. Jeho kruhový tvar predstavuje koleso a populárne sa stali pre jazdcov čiastočne kvôli vysokej kalorickej hodnote. Pozrite si recept na venčeky Paris Brest
Eclair - recept s fotopostupom
Foto: Kamila
Lahodný francúzsky zákusok z "odpaľovaného" cesta, plnený pudingovým krémom, s čokoládovou polevou navrchu. Pozrite si recept na Eclair
Tartaletky s citrónovým krémom a snehovou perinkou
Foto: M.á.r.i.a
Tarte au citron – Citrónový koláč s krehkým cestom. Krásny a luxusný francúzsky koláčik môžete upravovať podľa vlastnej fantázie. Pozrite si recept na tartaletky s citrónovým krémom a snehovou perinkou
Madlenky rôznych farieb a chutí
Foto: balalajka
Krehučká piškótka s poctivou dávkou mandlí, narodená niekde vo Francúzsku. Pozrite si recept na madlenky rôznych farieb a chutí
Île flottante či plávajúci ostrov - u nás vtáčie mlieko
Foto: Kamila
Ani my sme netušili, že pôvod nášho obľúbeného vtáčieho mlieka siaha pravdepodobne do Francúzska. Île flottante sú snehové obláčiky plávajúce v lahodnom vanilkovo - pudingovom kréme. 🙂 Francúzi zvyknú mlieko pred varením pudingu dochutiť vanilkovým luskom a na záver dezert ešte ozdobiť karamelom. Pozrite si recept na vtáčie mlieko.
Pozrite si aj:
Makrónky, ako na ne, aby sa podarili? Recepty, rady, skúsenosti
Foto: Bea40, totickybyJudit, Abika Točalka | Koláž: Tortyodmamy.sk | Recepty na makrónky