
Dada 2608 | Choux au craquelin
Francúzsky zákusok z odpaľovaného cesta na vrchu s cestom ktoré krásne popuká a urobí zaujímavú štruktúru na zákusku.
Ingrediencie
Odpaľované cesto: | ||
85 | gramov | maslo |
180 | millilitrov | voda |
1 | štipka | soľ |
130 | gramov | polohrubá múka |
3 | kusy | vajce |
Krakelin: | ||
65 | gramov | maslo |
65 | gramov | cukor |
70 | gramov | hladká múka |
Krém: | ||
lyofilizované ovocie | ||
330 | millilitrov | mlieko |
80 | gramov | cukor |
4 | kusy | žĺtok |
25 | gramov | kukuričný škrob |
60 | gramov | maslo |
čučoriedky |
Postup
Ako prvé si pripravíme odpaľované cesto .Do hrnca dáme maslo, vodu, soľ, keď sa maslo rozpustí, pridáme múku a miešame na miernom plameni, kým sa nám cesto nezačne odliepať. Trvá to asi tri minúty. Odstavíme a necháme troška vychladnúť. Potom po jednom zašľahávame vajcia. Ak sú malé, tak 4 kusy. Cesto musí byť lesklé a hladké. Cesto dáme do vrecka o hladkou špičkou.
Krakelin: Maslo, cukor a múku miesime do hladkej hmoty rukou. Ja som pridala rozmixované lyofilizované ovocie na zafarbenie. Môžete použiť cukrárenské farby. Rozvaľkáme na hrúbku asi dva milimetre a dáme na chvíľku do mrazničky.
Na plech s papierom na pečenie striekame odpaľované cesto, kolieska asi o šírke 4cm.
Vyberieme krakelin z mrazničky a necháme chvíľku vonku. Vykrajujeme z neho kolieska len o kúsok väčšie ako sú kolieska z odpaľovaného cesta. Priložíme ich na kolieska z odpaľovaného cesta a trošku pritlačíme.
Pečieme na teplote 180-200 stupňov asi 30-35 minút bez otvárania rúry.
Krém: Čučoriedky rozvaríme a rozmixujeme. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame škrob. Mlieko dáme variť, keď začne vrieť, prilievame žĺtkovú zmes. Uvaríme hustý puding a necháme trošku vychladnúť.
Ešte do teplého vmiešame maslo a necháme spolu vychladnúť prikryté potravinárskou fóliou. Vychladnuté vyšľaháme s čučoriedkami.
Koláčiky rozrežeme tesne pod krustou a ozdobnou špičkou plníme krémom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Mramorový korpus na tortu
LiViera
Mramorový korpus na tortu
Vláčny mramorový korpus na tortu. Môžete plniť vaječným krémom vanilkovým alebo kakaovým.
Banánový sen
Bejč | Banánový sen
Banánový sen
Lahodný banánový zákusok s kakaovým korpusom, čerstvými banánmi, jemným banánovým krémom a dvoma druhmi šľahačky.