Jahodová bublanina

Popis

Vláčny, jednoduchý a šťavnatý koláčik s jahodami.

Jahodová bublanina - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

6kusyvajicka
1šálkakryštálový cukor
1šálkabiely jogurt alebo kyslá smotana
1šálkaolej
2šálkypolohruba muka
1⁄2balíkprášok do pečiva
  jahody alebo iné ovocie

Inštrukcie

1 šálka je 250ml

Vyšľaháme bielka do tuhej peny, prišľaháme cukor.Pridáme žĺtka, olej, jogurt a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Vylejeme na plech vymastený a vysypaný hrubou múkou.Pečieme na 200 stupňov 15 minút, potom znížime na 190 stupňov na 25-30 minút, podľa rúry.

Keď vychladne, posypeme práškovým cukrom.

Plech bol 37x28cm.

  

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (2 hlasy)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.