Jahodová bábovka

Popis

Jahodová bábovka z jogurtu a jahôd so sviežou citrónovou polevou.

Jahodová bábovka - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojKamila Magálová
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

300gramovhladka muka
250gramovmaslo
250gramovkryštálový cukor
3kusyvajcia
1⁄2čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkakypriaci prášok
1kuscitron
225gramovbiely jogurt
200gramovjahody
POLEVA
4polievkové lyžicepraskový cukor
1kusbielko
1⁄2polievková lyžicacitronová šťava
  jahody na ozdobenie

Inštrukcie

Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom a postupne po jednom pridávame vajcia.Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, polku zmesy múky s práškom do pečiva a soli, zamiešame, pridáme polku jogurtu, premiešame, druhú polku múčnej zmesy a jogurtu a opäť premiešame tak, aby vzniklo hladké cesto.Jahody nakrájame na kocky, premiešame v múke aby sa obalili a zľahka vmiešame do cesta.Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou a pečieme na 165 minimálne 60 minút.Necháme vychladnúť.

Bielko, cukor a citrónovú šťavu vymiešame do penista a vyklopenú bábovku ňou polejeme.Dozdobíme jahodami.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.