reklama

Calin a la francais

Pridal/a EykaM dňa 20. 03. 2018 - 11:05 - Recepty EykaM
Calin a la francais, Recepty na torty, EykaM

EykaM | Calin a la francais


reklama

Som veľkým priaznivcom francúzskej gastronómie a patisserie, recept na tortu s názvom francúzske pohľadenie  Kompozícia torty: kakaový korpus, creme brulee, dacquoise, ganache de nougat, creme brulee, kakaový korpus, mousse au chocolat au lait, poleva

Ingrediencie
Kakaový korpus:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
6 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice kakao
100 millilitrov olej
20 millilitrov voda
Creme brulee:
6 kusy žĺtok
500 millilitrov smotana
50 gramov cukor
1 kus vanilkový struk
1 balík želatína
Korpus dacquoise:
6 kusy bielok
150 gramov kryštálový cukor
100 gramov práškový cukor
250 gramov mleté mandle
1 polievková lyžica kakao
Ganache de nougat:
200 gramov nugát
100 millilitrov smotana
Mousse au chocolat au lait:
200 gramov mliečna čokoláda
200 millilitrov smotana
Poleva:
100 gramov horká čokoláda
100 millilitrov smotana
25 gramov maslo
Postup

Kakaový korpus: Vyšľahať bielka s cukrom, do tuhého snehu pridať žĺtka, ešte spolu vyšľahať, potom pridať múku, jemne premiešať, pridať kakaový olej (kakao zmiešané s olejom, aby sa nerobili hrudky)a vodu, jemne premiešať. Po upečení korpus prekrojiť na 2 časti.

Creme brulee: Prevariť smotanu, rozrezaný vanilkový struk a cukor. Za stáleho miešania naliať na žĺtkx, precediť naspať do hrnca, prevariť s napučanou želatínou. Mierne vychladnuté naliať na korpusy, dať stuhnúť do chladničky.

Korpus dacquoise- bezmúkový, bielkový: Vyšľahať bielky s kryštálovým cukrom na tuhý sneh. Cukor treba pridávať na 3 krát. Zmiešať práškový cukor, mandle a kakao...potom zmiešať spolu s vyšľahaným snehom. Hmota musí byť lesklá a nie veľmi tekutá (skoro ako na macarons). Cukrárskym vreckom, na papier na pečenie nastriekať potrebný tvar. Piecť na 180-ke cca 10-12 min.

Ganache de nougat: Spolu roztopiť, natrieť na dacquoise a dať stuhnúť do chladničky.

Mousse au chocolat au lait: (existujú dva druhy, ja som zvolila ten tuhší šľahačkový, nie vajíčkový)

Zohriať čokoládu a 100 ml tekutú smotany, po miernom vychladení jemne zmiešať so 100 ml vyšľahanej smotany.

Poleva: Zohriať, všetko spolu dobre vymiešať, vlažné naliať na tortu.

Ozdoby som vytvárala z temperovanej horkej čokolády ( teda aspoň si myslím, že sa mi ju podarilo správne vytemperovať, snaha bola :-)) za pomoci čokotransferu a štrukturálnej fólie. Na dozdobenie som použila zlatý cukor.

Doplňujúce obrázky
Calin a la francais, Recepty na torty, EykaM, 1

EykaM

Výnos
1 torta
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Dobrý deň pani EykaM, zaujala ma táto vaša torta, rozhodol som sa ju upiecť ako na svadbu pre krsnú dcéru. Mám však otázku. Veľkosť formy na pečenie akú ste použili ? Vzhľadom na ostatný materiál aby neboli nízke plnky? Mám 28cm formu. Ďakujem.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama