Panna cotta s malinovou omáčkou

Popis

Panna cotta s malinovou omáčkou a čučoriedkami

Panna cotta s malinovou omáčkou - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

750millilitrovsmotana na šľahanie
75gramovcukor kryšt.
1kusvanilkový struk
7kusyželatína plátková
maliny
čučoriedky
mäta

Inštrukcie

1.Želatínu (6 plátkov) namočíme do malého množstva vody na asi 10 minút. 

2.Smotanu 750 ml nalejeme do hrnca a pridáme vanilkový struk, ktorý pozdĺžne prerežeme a vyškriabeme z neho dužinu, ktorú tiež vmiešame do smotany a pridáme cukor 75-85 g. Za stáleho miešania zohrejeme, ale nevaríme! (ja som zohriala až tesne pod bod varu)

3. Necháme trochu vychladnúť a pridáme vyžmýkané plátky želatíny. Poriadne premiešame, kým sa úplne nerozpustia, podľa potreby zohrejeme, ale nevaríme. 

4. Nalejeme do pohárikov a necháme zachladiť aspoň na 3 hodiny v chladničke, Pre krajší efekt chladíme v šikmej polohe.

5. Malinovú omáčku si pripravíme jednoducho z rozvarených malín a cukru (podľa chuti) + ja som pridala 1 plátok želatíny, aby bola hustejšia a prežila prevoz :) Pre lepšiu konzistenciu maliny prepasírujte, Ja som tak urobila s jednou polovicou a potom zmiešala. Jemne vychladené nalejeme na vrch už vychladenej panna cotty.

Nakoniec ozdobíme čučoriedkami a lístkom mäty a dáme na celú noc do chladničky, alebo malinovú omáčku pripravíme tesne pred podávaním dezertu a servírujeme ešte teplú.

Želám dobrú chuť! Úsmev

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoÁno

Srdce

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.