Tento smotanový dezert určite musíte vyskúšať. Máme pre vás rady aj recepty ako pripraviť najlepšiu Panna cottu. Vynikajúca bude s ovocím, karamelom aj čokoládou.
Čo je Panna cotta?
Panna cotta je fantastický dezert zo smotany. Pochádza z oblasti Piemontu z Talianska. Panna cotta v preklade znamená uvarený krém alebo smotana.
Foto: Manu Sinoj, Kmeci Cakes, Vikulda | Koláž: Tortyodmamy.sk
Ako sa pripravuje Panna cotta
Panna Cotta sa pripravuje z horúcej smotany a mlieka, ktoré sú zahriate tesné pod bod varu, zahustené želatínou a dochutené vanilkou a cukrom. Pozor, smotana nesmie vrieť.
Horúci krém sa naleje do pohárov, mištičiek a nechá sa stuhnúť. Správna Panna cotta nesmie byť veľmi tuhá. Po vyklopení a zatrasení tanierom by sa mala triasť.
Servírovanie Panna cotty
Jedinečný tvar tejto dobrote môžete dopriať pomocou originálnych misiek, z ktorých sa po stuhnutí vyklopí a poleje ovocnou, čokoládovou či karamelovou polevou.
alebo ju môžeme podávať aj v dezertných pohárikoch.
Panna cotta bude výborná s akýmkoľvek ovocím.
Panna cotta - recepty
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta v efektnom šikmom prevedení, dochutená vanilkovým luskom s malinovou omáčkou a čučoriedkami. Pozrite si recept na Panna cottu s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinami
Správna letná závislosť. Pozrite si recept na panna cottu s malinami
Panna cotta s ricottou a jahodami
Ak si netrúfate na prácu so želatínou, môžete si pomôcť Panna cottou v prášku. Pozrite si recept na panna cottu s ricottou a jahodami
Roztopený Olaf
Pozrite si recept na panna cotta poháre s motívom roztopeného Olafa
Panna cotta - inšpirácie na servírovanie
Manu Sinoj, to určite vie. Kochajte sa spolu s nami nádherne naaranžovanou Panna cottou.
Panna cotta ako súčasť candy barov
Smotanový dezert Panna cotta zvykne byť neodmysliteľnou súčasťou sladkých cake barov, či už narodeninových alebo svadobných.
Kategória: