
Kusok kolaca | Recept na panna cottu
Bohatá a krémová panna cotta! Je to jednoduchý dezert, ktorý je nepopierateľne chutný. Najmä, keď je vylepšená čerstvou malinovou omáčkou!
30 | gramov | voda |
7 | gramov | želatína |
50 | gramov | kryštálový cukor |
240 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
240 | millilitrov | Plnotučné mlieko |
2 | čajové lyžičky | vanilkový extrakt |
Čo je panna cotta?
Panna cotta je obľúbený taliansky dezert zo smotany a často aj z mlieka, ktorý je osladený cukrom, ochutený vanilkou a na zahustenie a udržanie tvaru používa želatínu.
Panna cotta v taliančine znamená "varená smotana". Tento dezert sa môže podávať priamo z pohárov, v ktorých je vychladený, alebo nevyformovaný a prevrátený na dezertné taniere.
Ako vyrobiť panna cottu
Želatína: Do misky si nalejte vodu, pridajte želatínu naraz a hneď premiešajte. Nechajte odpočívať aspoň 10-15 minút.
Medzitým v hrnci priveďte do varu smotanu, mlieko, cukor za častého miešania, aby sa cukor rozpustil, odstráňte z tepla.
Do teplej smotanovej zmesi nasypte napučanú želatínu a premiešajte, kým sa želatína nerozpustí a pridajte vanilkový extrakt.
Smotanovú zmes preceďte cez sitko a nalejte do pripravených pohárov.
Panna cottu nechajte vychladnúť v chladničke cca 4 hodiny, ale najlepšie je ju nechať v chladničke aj celú noc.
Pred podávaním môžete na vrch panna cotty naliať malinovú omáčku.
Smotanová zmes je cca na 8 ks 100 ml pohárov ak ich podávate s malinovou omáčkou.

Kusok kolaca | Recept na Panna Cottu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty