
Tenderka | Čokoládová torta z čierneho piva
reklama
Super čokoládová torta
Ingrediencie
45 | gramov | kakao |
360 | millilitrov | čierne pivo |
15 | millilitrov | vanilkový extrakt |
160 | millilitrov | olej |
280 | gramov | kryštálový cukor |
3 | kusy | vajce |
280 | gramov | hladká múka |
8 | gramov | sóda bikarbóna |
6 | gramov | soľ |
100 | gramov | práškový cukor |
30 | millilitrov | čierne pivo |
40 | gramov | maslo rozpustené |
1 | štipka | soli |
120 | gramov | čokoláda |
mleté orechy |
Postup
Na korpus vymiešame bielka s cukrom do hustého snehu, pridáme postupne žĺtka, 360 ml čierneho piva, vanilkový extrakt, múku, kakao, sódu bikarbónu a soľ a nalejeme do tortovej formy a dáme piecť na 160 stupňov na 50-55 min. Necháme vychladnúť.
Na krém zmiešame práškový cukor, soľ, 30 ml čierneho piva, roztopené maslo a roztopenú a mierne vychladenú čokoládu, natrieme na vychladnutý korpus a posypeme mletými orechmi.
Netreba ani prekrajovať a natierať, torta je vláčna a extra čoko 🙂
Výnos
1 torta
Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
55 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty