
LiViera | Sacherova torta
reklama
Azda najobľúbenejším dezertom milovníkov čokolády je Sacherova torta. V srdci Viedne je Hotel Sacher, kde sa Sacherova torta pripravuje podľa originálnej receptúry a je možné si ju zakúpiť a vychutnať. Samozrejme, ak máte dosť trpezlivosti a síl na čakanie v rade. Druhá možnosť je pripraviť si tortu doma hoci aj podľa môjho receptu.
Ingrediencie
Korpus: | ||
7 | kusy | vajce |
100 | gramov | práškový cukor |
120 | gramov | kryštálový cukor jemný |
130 | gramov | polohrubá múka |
130 | gramov | maslo |
130 | gramov | tmavá čokoláda |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | čajová lyžička | vanilková pasta |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | štipka | soľ |
Náplň: | ||
200 | gramov | marhuľový džem |
Poleva: | ||
200 | gramov | tmavá čokoláda |
250 | gramov | smotana na šľahanie 33% |
15 | gramov | maslo |
Postup
Podrobný recept s návodom ako si pripraviť chutnú Sacherovu tortu nájdete vo videu:
Doplňujúce obrázky

LiViera

LiViera

LiViera
Výnos
12 porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
reklama
reklama
Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nádherná tortička