reklama

Choux au craqueline s arašidovým krémom

Pridal/a bezana dňa 20. 11. 2021 - 08:11 - Recepty bezana
Choux au craqueline s arašidovým krémom, Recepty na zákusky, bezana

bezana


reklama

Výnimočné francúzske veterníčky s parádnym efektom.

Ingrediencie
Craqueline:
60 gramov hladká múka
60 gramov kryštálový cukor
50 gramov maslo
Odpaľované cesto:
75 gramov voda
75 gramov mlieko
3 gramov soľ
3 gramov cukor
65 gramov maslo
40 gramov chlebová múka
40 gramov hladká múka
3 kusy vajce
Krém:
300 millilitrov smotana na šľahanie
300 gramov arašidové maslo
200 gramov biela čokoláda
Postup

Craqueline:

Maslo, cukor a múku spolu zmiešame a vypracujeme rukou cesto. Ak chceme, dáme do cesta pár kvapiek farbiva. Ja som tieto nefarbila. Vyvaľkáme na hrúbku asi tri milimetre medzi papiermi na pečenie alebo medzi potravinárskou fóliou a spolu s tým dáme zachladiť do chladničky.

Odpaľované cesto:

Vodu, mlieko, soľ, cukor a zmäknuté maslo spolu zahrievame a privedieme k varu. Pridáme múku a miešame asi štyri minúty. Odstavíme a necháme chladnúť asi pol hodiny. Ešte do vlažného zašľahávame po jednom vajíčka. Po každom vajíčku dobre prešľaháme.

Z cesta striekame na papier na pečenie cez hladkú okrúhlu špičku malé kôpky asi tri centimentrové. Z craquelinu si vykrojíme 3cm kolieska a dávame ich na vrch kôpok.

Pečieme na 200-210 stupňoch, v spodnej časti rúry asi 15-18 minút. Necháme ich vychladnúť úplne na mriežke.

Krém:

Smotanu na šľahanie zahrejeme a rozpustíme v nej čokoládu. Odstavíme a do horúceho zamiešame arašidové maslo a necháme niekoľko hodín vychladiť. Po vychladení vyšľaháme do peny.

Koláčiky prekrojíme až úplne vychladnuté a ozdobnou špičkou naplníme. Ja som pridala aj ovocie.

Dobrú chuť!

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Priemer 5 (4 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama