Choux au craqueline s arašidovým krémom

Pridal/a bezana

Výnimočné francúzske veterníčky s parádnym efektom.

Choux au craqueline s arašidovým krémom - recept
Výnos
Porcie
Zdrojtortyodmamy, naničmama + vlastné úpravy
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

Craqueline
60gramovhladka muka
60gramovkryštálový cukor
50gramovmaslo
Odpaľované cesto
75gramovvoda
75gramovmlieko
3gramovsoľ
3gramovcukor
65gramovzmäknuté maslo
80gramovchlebová múka zmiešaná s hladkou
3kusyvajicka
krém
300millilitrovsmotana na šľahanie
300gramovarašidové maslo
200gramovbiela čokoláda.

Inštrukcie

Craqueline:

Maslo, cukor a múku spolu smiešame a vypracujeme rukou cesto.Ak chceme, dáme do cesta pár kvapiek farbiva.Ja som tieto nefarbila.Vyvaľkáme na hrúbku asi tri milimetre medzi papiermi na pečenie alebo medzi potravinárskou fóliou a spolu s tým dáme zachladiť do chladničky.

 

Odpaľované cesto:

Vodu, mlieko, soľ, cukor a maslo spolu zahrievame a privedieme k varu.Pridáme múku a miešame asi štyri minúty.Odstavíme a necháme chladnúť asi pol hodiny.Ešte do vlažného zašľahávame po jednom vajíčka.Po každom vajíčku dobre prešľaháme.

Z cesta striekame na papier na pečenie cez hladkú okrúhlu špičku malé kôpky asi tri centimentrové.Z craquelinu si vykrojíme 3cm kolieska a dávame ich na vrch kôpok.

Pečieme na 200-210 stupňoch, v spodnej časti rúry asi 15-18 minút.Necháme ich vychladnúť úplne na mriežke.

 

Krém:

Smotanu na šľahanie zahrejeme a rozpustíme v nej čokoládu.Odstavíme a do horúveho zamiešame arašidové maslo a necháme niekoľko hodín vychladiť.Po vychladení vyšľaháme do peny.

 

Koláčiky prekrojíme až úplne vychladnuté a ozdobnou špičkou naplníme.Ja som pridala aj ovocie.

 

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.