
bezana | Choux au craqueline s arašidovým krémom
Výnimočné francúzske veterníčky s parádnym efektom.
Craqueline: | ||
60 | gramov | hladká múka |
60 | gramov | kryštálový cukor |
50 | gramov | maslo |
Odpaľované cesto: | ||
75 | gramov | voda |
75 | gramov | mlieko |
3 | gramov | soľ |
3 | gramov | cukor |
65 | gramov | maslo |
40 | gramov | chlebová múka |
40 | gramov | hladká múka |
3 | kusy | vajce |
Krém: | ||
300 | millilitrov | smotana na šľahanie |
300 | gramov | arašidové maslo |
200 | gramov | biela čokoláda |
Craqueline: Maslo, cukor a múku spolu zmiešame a vypracujeme rukou cesto. Ak chceme, dáme do cesta pár kvapiek farbiva. Ja som tieto nefarbila. Vyvaľkáme na hrúbku asi tri milimetre medzi papiermi na pečenie alebo medzi potravinárskou fóliou a spolu s tým dáme zachladiť do chladničky.
Odpaľované cesto: Vodu, mlieko, soľ, cukor a zmäknuté maslo spolu zahrievame a privedieme k varu. Pridáme múku a miešame asi štyri minúty. Odstavíme a necháme chladnúť asi pol hodiny. Ešte do vlažného zašľahávame po jednom vajíčka. Po každom vajíčku dobre prešľaháme.
Z cesta striekame na papier na pečenie cez hladkú okrúhlu špičku malé kôpky asi tri centimentrové. Z craquelinu si vykrojíme 3cm kolieska a dávame ich na vrch kôpok.
Pečieme na 200-210 stupňoch, v spodnej časti rúry asi 15-18 minút. Necháme ich vychladnúť úplne na mriežke.
Krém: Smotanu na šľahanie zahrejeme a rozpustíme v nej čokoládu. Odstavíme a do horúceho zamiešame arašidové maslo a necháme niekoľko hodín vychladiť. Po vychladení vyšľaháme do peny.
Koláčiky prekrojíme až úplne vychladnuté a ozdobnou špičkou naplníme. Ja som pridala aj ovocie.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.