Popis
Kysnutá klasika

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Inštrukcie
Cesto:
- 1 kg hladkej múky
- 1 droždie
- 1 vajce
- 6 dcl mlieka
- 4 PL kryštálového cukru
- 2 dcl oleja
- trochu soli
Necháme vykysnúť kvások z teplého mlieka, vajíčka, cukru, soli a droždia.
Pridáme múku a olej, vymiesime cesto. Hneď po vymiesení cesto vyvaľkáme, vykrojíme štvorce, naplníme lekvárom (alebo inou ľubovoľnou náplňou), vytvarujeme buchty. Uložíme ich vedľa seba na plech a necháme hodinu kysnúť.
Pred pečením natrieme buchty olejom a po upečení ich potrieme cukrovou vodou (cukor rozpustený v horúcej vode) a prikryjeme utierkou. Vrch posypeme práškový cukrom.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 6851x