
sedita321321 | Škoricové osie hniezda
Sú chutné, voňavé a potešia hlavne milovníkov škorice - recept na škoricové osie hniezda.
Cesto: | ||
500 | gramov | múka pšeničná hladká |
250 | millilitrov | mlieko vlažné |
42 | gramov | droždie čerstvé |
50 | gramov | cukor kryštálový |
štipka | soľ | |
70 | gramov | maslo |
2 | kusy | žĺtok |
Náplň: | ||
70 | gramov | maslo roztopené |
50 | gramov | cukor kryštálový |
1 | balík | cukor škoricový |
1 | čajová lyžička | škorica mletá |
1 | balík | puding vanilkový - prášok |
Ešte potrebujeme: | ||
1 | kus | vajce |
trocha | maslo |
Do misy nasypeme preosiatu múku, štipku soli a spolu premiešame. Vyhĺbime jamku, do ktorej pridáme cukor, prilejeme 100 ml vlažného mlieka a rozdrobíme droždie. Necháme 15 minút odpočívať, kým vykysne kvások.
Pridáme žĺtky, zmäknuté maslo, ostatné mlieko a vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme bavlnenou kuchynskou utierkou, odložíme na teplé miesto a necháme kysnúť cca 30 minút.
Z rozpusteného masla, škorice, škoricového a kryštálového cukru a pudingového prášku vymiešame náplň.
Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 2 časti. Každú vyvaľkáme na plát hrubý cca 0,5 cm. Povrch cesta natrieme škoricovou náplňou, zvinieme do rolády, nakrájame na 1,5 centimetrové kúsky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Osie hniezda na plechu necháme podkysnúť ešte cca 20 minút, potom potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme cca 20 minút do zlato-hneda. Po upečení ich preložíme na mriežku a potrieme maslom. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty