
Milovníci škorice pozor! Pri jednom kúsku určite neskončíte. Najlepší je ešte vlažný.
500 | gramov | hladká múka špeciál |
20 | gramov | droždie čerstvé |
300 | millilitrov | mlieko |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | vajce |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
30 | gramov | maslo rozpustené |
200 | gramov | kryštálový cukor |
150 | gramov | maslo rozpustené |
2 | polievkové lyžice | škorica mletá |
Z mlieka, 3 pl cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý po vzídení prilejeme k múke, soli, vajcu, 30 g masla a vypracujeme cesto.
Necháme 45 min kysnúť, potom z cesta vytvarujeme guličky o veľkosti orecha, ktoré namočíme do roztopeného masla a obalíme v zmesi kryštálového cukru a škorice, ukladáme ledabolo do formy vymastenej maslom.
Netlačíme, len voľne hádžeme, oni ešte narastú. Necháme 10min podkysnúť a dáme do rúry na 180° na 40 min upiecť. Po upečení ho necháme ešte chvíľu vo forme, cca 10-15min.a preklopíme na tanier, nekrajeme, len trhame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty