reklama

Srdiečka so škoricovo-čokoládovou náplňou

Pridal/a sedita321321 dňa 25. 03. 2023 - 02:22 - Recepty sedita321321
Srdiečka so škoricovo-čokoládovou náplňou, Recepty na koláče, sedita321321

reklama

Pečivo z kysnutého cesta so škoricou a horkou čokoládou.

Ingrediencie
Kvások:
1 polievková lyžica hladká múka
42 gramov droždie čerstvé
1 čajová lyžička kryštálový cukor
100 millilitrov vlažné mlieko
Cesto:
500 gramov polohrubá múka
70 gramov kryštálový cukor
2 kusy žĺtok
200 millilitrov vlažné mlieko
100 gramov maslo 
Plnka:
100 gramov maslo 
2 balíky škoricový cukor
  štipka cejlónska škorica mletá
1 polievková lyžica kryštálový cukor
30 gramov horká čokoláda 70%
Postup

1. Pripravíme si plnku. Maslo zmiešame so škoricovým a kryštálovým cukrom. Primiešame aj štipku škorice na hrot noža. Krátko prešľaháme ručným mixérom, aby plnka získala nadýchanú konzistenciu a nevytekala. Plnku rozdelíme na 2 rovnaké časti, do druhej pridáme vo vodnom kúpeli rozpustenú vychladnutú čokoládu a znovu krátko prešľaháme. Odložíme do chladu.

2. Maslo do cesta vyberieme vopred z chladničky a necháme zmäknúť. Potom mierne zahrejeme v mikrovlnke a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

3. Z múky, vlažného mlieka, cukru a droždia necháme vzísť kvások.

4. Do preosiatej múky pridáme v mlieku rozšľahané žĺtky, maslo, cukor a kvások. Spolu premiešame a ručne vymiesime cesto, ktoré necháme v utierkou alebo potravinárskou fóliou zakrytej miske kysnúť cca 1 hodinu.

5. Vykysnuté cesto preložíme na dosku, trochu premiesime a rozdelíme napoly.

6. Z každej polovice rozvaľkáme obdĺžnik o rozmeroch cca 20x25 cm,  s hrúbkou 3-4 mm.

7. Jeden plát potrieme škoricovou a druhý škoricovo-čokoládovou plnkou. Každý pokrájame na pásiky široké cca 2 cm, ktoré upravíme do tvaru srdca tak, že zrolujeme okraje a v strede vyformujeme hrot. Srdiečka priebežne ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

8. Na plechu necháme ešte podkysnúť cca 15 minút a potom dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme cca 15-20 minút alebo podľa svojej rúry.

Dobrú chuť!

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama