Varená čokoládová plnka

Popis

Táto plnka je perfektná, hustá vhodná do orechovej torty alebo na parížske rožky. Ja ju používam aj na zlepovanie kokosových pusiniek. Je vhodná aj pod poťahovku. Chuťovo sa vyrovná plnke šľahanej nad parou. Ale uvaríte ju oveľa rýchlejšie.

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

15 dkg. čokolády
1dcl. mlieka
1 van. cukor
3 žltka
15 dkg. kryš. cukru
25 dkg. hery

Inštrukcie

Do pískacieho hrnca alebo do hrnca z hrubým dnom dáme 15 dkg. čokolády, 1dcl. mlieka, VC, 3 žĺtka, 15 dkg. kryštál. cukru. Za stáleho miešania povaríme do zhustnutia a necháme dobre vychladiť a potom po kúskoch pridávame 25 dkg. hery. Dobrá rada: Žĺtky je dobré rozšprudľovať v mlieku a tak vliať do hrnca aby sme si neurobili praženicu.(giggle) (giggle) (giggle) Ešte na doplnenie keď začne vrieť treba stíšiť teplotu a za stáleho miešania povariť cca 5 až 7 minút.

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

čo je to VC

vanilínový cukor Úsmev

SlnkoTlieskamTlieskamTlieskam

Sori vc - vanielkový cukor. To tie moje skratky. Chichocem saChichocem saChichocem sa

a dá sa robiť aj s maslom?

S maslom som ju nerobila, ale myslím že dá. Robila som ju dokonca s obyčajním margarínom a vôbec ho nebolo cítiť. Iba perfektnú čokoládkovú chuť.

Touto plnkou moja mamka plní tortové oblátky - len dáva do nej nie Heru ale palmarín ( vôbec ho tam necítíť ) a pridáva do toho ešte posekané oriešky a je to bohovské.

to môže byť super. Juj ale by som si dala Vyplazený jazyk . Možno práve cez víkend vyskúšam. Áno

vyzerá to dobre, to rozpísané množstvo ale asi nepostačí na potretie jedného zákuskového korpusu, či?

Postačí. Na jeden korpus určite.(sun)

Júj ten krém vyzerá fakt skvele:-P ,cez víkend budem piecť tortu(cake) ,tak ho určite vyskúšam, ale myslíte, že môžem použiť bielu čokoládu a klasické maslo? Ďakujem za dobrý typ Zlomené srdceMrkám

Biela čokoláda má iné zloženie ale môžeš vyskúšať a dať nám vedieť. Ja sama som zvedavá. Úsmev

Skúšala som z bielej čokolády a plnka krásne stuhla. Len som varila asi o dve minútky dlhšie Slnko A myslíte, že by to šlo aj s nugátom alebo inou čoko nátierkou?

vyzerá dobre:-P a aká čokoláda je najlepšia?

Robila som ju už aj s tabličkovej aj na váhu. Naposledy s peniažkovej s CBA a celkom sa mi páčila mala parádnu chuť. Ešte aby som nezabudla , možno sa vám nebude zdať hneď neviem aká hustá ale hneď ako chladne parádne hustne takže žiaden strach. SlnkoSlnkoSlnko

prave som ju dorobila už je v tortičke Veľký úsmev je fakt vyborna dakujem Áno

Ďakujem za radu určite vyskúšam.(sun)

Dievcata ja plnky z vajicok nerobim vobec,zda sa mi to zbytocny cholesterol,ale tato sa mi paci,vyzera lahka a chutna,urcite ju vyskusam,chcem sa ale opytat co robite potom s bielkami ako ich vyuzivate ked vam ostanu,robite stale puserliky,alebo co?ci len omeletky,alebo pavlovu...

presne to teraz riešim aj ja. kam s tímy bielkami????????(giggle) Chichocem saChichocem saChichocem sa

do placiek dám jedno vajičko a viac bielok, potom sú vynikajúce

inak táto plnka je fakt super len dúfam, že mi stuhne Chichocem sa , ja som pridala trochu viac palmarínu a chuťovo je perfektná cítiť len čokoládovú chuť. Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Stuhne Dadka len ju nechaj dlhšie chladiť v ľadničke.

dada25 pozeram,ze cie niekto nieco,ale nic(giggle) tak cakam co s bielkami,zase tu nakuknem ked si spomeniem(y)

no ja idem robiť piestiky do kvietkov, ale s tých bielok čo mám urobím asi pre všetky cukrárky na tejto stránke Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Dada25, prosim ako robievas piestiky do kvetov, rada by som sa naucila nieco nove. Dakujem

Ahoj no ja ich jednoducho namočím do bielka a nechám uschnúť na vzduchu (mne síce schli na rúre pretože som akurát piekla Váľam sa od smiechu po podlahe (rofl), tak to bolo rýchle). Potom keď stuhli, čomu som ani nechcela uveriť, tak som si ich nastrihala na určitú dĺžku a bolo to. Postup som v podstate našla na tejto stránke a je to fakt super vec. PohodaPohodaTlieskam

vtáčie mlieko ÚsmevSlnkoSlnko

Tak vám prezradím čo robím s bielkami ja. Mám skvelý recept na parížske rožky, kokosové pusinky a tento týždeň som robila laskonky. Ja si to nasuším a v dobre uzatvorenej krabici mi vydržia takto vysušené aj dlhšie. Dokonca raz som zabudla na nasušené kokosové pusinky a našla som ich v komore po pol roku boli ako čerstvé. Len som ich naplnila. Kokosové pusinky teraz v lete ani neplním. Mám sedem krstniatok ktoré prídu na prázdniny a tie už vedia čo s nimi. Ďalšia rada snech vyšľahať nad parou s cukrom a môžte zdobiť. Sneh sa dá aj farbiť. Poprípade po jednom popridávať do plátov. SlnkoSlnkoSlnkoSlnko

ja davam bielka do nadobi zmrznut a ked potrebujem vybediem.davam si po 5az 6kusov.v mraznicke dlho vydrzia.

a potom čo s nimi normálne ich šľaháš?

ÁnoÁnoÁno

TlieskamTlieskamTlieskam

fajn rady KvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

Vyskúšam TlieskamVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskam

odporucam, vyborna

Práve som hladala dobrý krém na tortu.Dakujem za nápad. Tlieskam

Ahoj.Dnes som robila tvoj kém a plnila som ním orechový korpus.Je super.Dakujem -torta mala velký úspech. ÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskam

Tak to som rada. Nech sa ti vždy darí. Mrkám

vyskúšame KvietokKvietokKvietok

Vyskusala som. Krem je vynikajuci. Kombinovala som ho s visnovym dzemom a kompotovymi visnami a vsetkym velmi chutil, dokonca niektorym pripominal plnku z Rumba cokoladky :-). Dakujem za recept. Tlieskam

Nie je začo som rada že sa vydaril. Mrkám

Ďakujem za super recept Áno Manžel nemá rád krémové zákusky, ale vraj si tento recept mám zapamätať, až tak veľmi mu chutil koláčik Áno Piškótu som robila s mletými mandľami a kešu orieškami, čoko v kréme boli ledové kaštany a čoko z Lidla 1:1. Ešte raz vďaka Zlomené srdce

O.k. aj mne sa tá čoko. z lídla veľmi páči. Vyplazený jazyk

chcela by som sa spytat tu heru mam davat studenu ? nezrazi sa mi to ? dakujem
Úsmev

áno heru pridávať po kúskoch až keď je čokoládová masa vychladená a šľahať mixérom. Nie nič sa nezrazí pekne sa vyšľahá krém. Mrkám

dakujem (clap)... no som zvedava zajtra sa chystam vyskusat do torty tak som zvedava

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Úsmev

Áno

pozdravujem,,,chcem sa opytat,nema niektora z vas skusenost,ze namiesto mlieka do tejto plnky dala slahacku?peciem svadobnu tortu potrebujem bielu jemnucku ale popritom hustu plnku...ktora mi z vas poradi?

Stránky

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.