
Martuška 123 | Punčová roláda
Jednoduchá roláda bez krému s vôňou a chuťou obľúbeného zákusku.
Cesto 1: | ||
6 | kusy | vajce |
120 | gramov | kryštálový cukor |
120 | gramov | polohrubá múka |
Cesto 2: | ||
4 | kusy | vajce |
80 | gramov | kryštálový cukor |
80 | gramov | polohrubá múka |
Punčová zálievka: | ||
200 | millilitrov | ríbezľový sirup |
150 | gramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | rum |
Cukrová poleva: | ||
300 | gramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | ríbezľový sirup |
3 | polievkové lyžice | rum |
Cesto 1: Bielky vyšľahám s cukrom, nie celkom tuho, pridám žĺtky, došľahám a pridám múku. Vylejem na plech vystlaný papierom na pečenie 30 x 40 cm. Pečiem na 200 stúp. 8 min. Upečené stočím s papierom.
Cesto 2: Pečiem tak ako prvý plát. Plech 26 x 35 cm.
Punčová zálievka: Všetko zmiešam, dám na plameň a ešte horúcim potriem plát.
Vychladnutý 1 plát roztočím s potriem malinovým džemom. Priložím druhý plát potriem punčovým horúcim sirupom. A teraz zase potriem džemom a opatrne stočím roládu.
Cukrová poleva: Všetko spolu zmiešame a potrieme roládu. Môžeme pridať potravinárske farbivo. Vrch môžeme pofŕkať čokoládou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty