
Martuška 123 | Žiarske rezy
Veľmi chutné rezy s piškótou plnou kakaa a výbornou orechovou plnkou.
Na 2 piškóty z 5 vajec: | ||
10 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | voda |
8 | polievkové lyžice | hrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Tmavý plát: | ||
5 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | voda |
100 | gramov | hrubá múka |
25 | gramov | kakao |
Krém: | ||
2 | decilitre | mlieko |
300 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | mleté orechy |
2 | kusy | vanilkový cukor |
375 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
2 | decilitre | ríbezľový lekvár |
25 | gramov | čokoládová poleva |
orechy nasekané |
Žlté piškóty: Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom do tuhej peny, pridávame po jednom žĺtka za stáleho šľahania, postupne vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme na polovicu a pečieme na papieri na pečenie na dvoch plechoch na 200 stupňoch.
Tmavá piškóta: Postupujeme ako pri svetlej ale upečieme z toho jeden plát.
Krém: Orechy zmiešame s cukrom a zaparíme s horúcim mliekom. Premiešame a necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme po častiach do neho zašľahávame orechovú zmes.
Na svetlý plát natrieme polovicu džemu, na to dáme tretinu krému, na to položíme tmavý plát, na tmavý plát krém.
Na svetlý plát natrieme druhú polovicu džemu a priložíme tou džemovou časťou na krém.
Na vrch dáme zvyšný krém, posypeme posekanými orechmi a môžeme pofŕkať čokoládovou polevou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty