reklama

Žiarske rezy

Pridal/a Martuška 123 dňa 25. 07. 2020 - 16:09 - Recepty Martuška 123
Žiarske rezy, Recepty na zákusky, Martuška 123

Martuška 123 | Žiarske rezy


reklama

Veľmi chutné rezy s piškótou plnou kakaa a výbornou orechovou plnkou.

Ingrediencie
Na 2 piškóty z 5 vajec:
10 kusy vajce
12 polievkové lyžice práškový cukor
2 polievkové lyžice voda
8 polievkové lyžice hrubá múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
Tmavý plát:
5 kusy vajce
6 polievkové lyžice práškový cukor
2 polievkové lyžice voda
100 gramov hrubá múka
25 gramov kakao
Krém:
2 decilitre mlieko
300 gramov kryštálový cukor
300 gramov mleté orechy
2 kusy vanilkový cukor
375 gramov maslo
Dokončenie:
2 decilitre ríbezľový lekvár
25 gramov čokoládová poleva
  orechy nasekané
Postup

Žlté piškóty: Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom do tuhej peny, pridávame po jednom žĺtka za stáleho šľahania, postupne vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme na polovicu a pečieme na papieri na pečenie na dvoch plechoch na 200 stupňoch.

Tmavá piškóta: Postupujeme ako pri svetlej ale upečieme z toho jeden plát.

Krém: Orechy zmiešame s cukrom a zaparíme s horúcim mliekom. Premiešame a necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme po častiach do neho zašľahávame orechovú zmes.

Na svetlý plát natrieme polovicu džemu, na to dáme tretinu krému, na to položíme tmavý plát, na tmavý plát krém.

Na svetlý plát natrieme druhú polovicu džemu a priložíme tou džemovou časťou na krém.

Na vrch dáme zvyšný krém, posypeme posekanými orechmi a môžeme pofŕkať čokoládovou polevou.

Výnos
1 plech
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama