Popis
Veľmi chutné rezy s piškótou plnou kakaa a výbornou orechovou plnkou.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | mnamky recepty - Danculka |
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
2 žlté piškóty | ||
10 | kusy | vajicka |
12 | polievkové lyžice | praskový cukor |
2 | polievkové lyžice | voda |
8 | polievkové lyžice | hruba muka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Tmavý plát | ||
5 | kusy | vajicka |
6 | polievkové lyžice | praskový cukor |
2 | polievkové lyžice | voda |
100 | gramov | hruba muka |
25 | gramov | kakao |
krém | ||
2 | decilitre | mlieko |
300 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | mleté orechy |
2 | kusy | vanilkový cukor |
375 | gramov | maslo |
2 | decilitre | ríbezľový lekvár |
25 | gramov | čokoládová poleva na ozdobenie |
posekané orechy na ozdobenie |
Inštrukcie
Žlté piškóty:
Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom do tuhej peny, pridávame po jednom žĺtka za stáleho šľahania , postupne vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.Rozdelíme na polovicu a pečieme na papieri na pečenie na dvoch plechoch na 200 stupňoch.
Tmavá piškóta:
Postupujeme ako pri svetlej ale upečieme z toho jeden plát.
Krém:
Orechy zmiešame s cukrom a zaparíme s horúcim mliekom.Premiešame a necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme po častiach do neho zašľahávame orechovú zmes.
Na bledý plát natrieme polovicu džemu, na to dáme tretinu krému, na to položíme tmavý plát, na tmavý plát krém.Na svetlý plát natrieme druhú polovicu džemu a priložíme tou džemovou časťou na krém.Na vrch dáme zvyšný krém, posypeme posekanými orechami a môžeme pofrkať čokoládovou polevou.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 4349x