reklama

Žiarske rezy

Pridal/a Martuška 123 dňa 25. 07. 2020 - 16:09 - Recepty Martuška 123
Žiarske rezy, Recepty na zákusky, Martuška 123

reklama

Veľmi chutné rezy s piškótou plnou kakaa a výbornou orechovou plnkou.

Ingrediencie
Na 2 piškóty z 5 vajec:
10 kusy vajce
12 polievkové lyžice práškový cukor
2 polievkové lyžice voda
8 polievkové lyžice hrubá múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
Tmavý plát:
5 kusy vajce
6 polievkové lyžice práškový cukor
2 polievkové lyžice voda
100 gramov hrubá múka
25 gramov kakao
Krém:
2 decilitre mlieko
300 gramov kryštálový cukor
300 gramov mleté orechy
2 kusy vanilkový cukor
375 gramov maslo
Dokončenie:
2 decilitre ríbezľový lekvár
25 gramov čokoládová poleva
  orechy nasekané
Postup

Žlté piškóty:

Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom do tuhej peny, pridávame po jednom žĺtka za stáleho šľahania , postupne vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.Rozdelíme na polovicu a pečieme na papieri na pečenie na dvoch plechoch na 200 stupňoch.

Tmavá piškóta:

Postupujeme ako pri svetlej ale upečieme z toho jeden plát.

Krém:

Orechy zmiešame s cukrom a zaparíme s horúcim mliekom.Premiešame a necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme po častiach do neho zašľahávame orechovú zmes.

Na bledý plát natrieme polovicu džemu, na to dáme tretinu krému, na to položíme tmavý plát, na tmavý plát krém.Na svetlý plát natrieme druhú polovicu džemu a priložíme tou džemovou časťou na krém.Na vrch dáme zvyšný krém, posypeme posekanými orechami a môžeme pofrkať čokoládovou polevou.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (3 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama