Žiarske rezy

Popis

Veľmi chutné rezy s piškótou plnou kakaa a výbornou orechovou plnkou.

Žiarske rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojmnamky recepty - Danculka
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

2 žlté piškóty
10kusyvajicka
12polievkové lyžicepraskový cukor
2polievkové lyžicevoda
8polievkové lyžicehruba muka
1⁄2balíkprášok do pečiva
Tmavý plát
5kusyvajicka
6polievkové lyžicepraskový cukor
2polievkové lyžicevoda
100gramovhruba muka
25gramovkakao
krém
2decilitremlieko
300gramovkryštálový cukor
300gramovmleté orechy
2kusyvanilkový cukor
375gramovmaslo
2decilitreríbezľový lekvár
25gramovčokoládová poleva na ozdobenie
  posekané orechy na ozdobenie

Inštrukcie

Žlté piškóty:

Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom do tuhej peny, pridávame po jednom žĺtka za stáleho šľahania , postupne vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.Rozdelíme na polovicu a pečieme na papieri na pečenie na dvoch plechoch na 200 stupňoch.

Tmavá piškóta:

Postupujeme ako pri svetlej ale upečieme z toho jeden plát.

Krém:

Orechy zmiešame s cukrom a zaparíme s horúcim mliekom.Premiešame a necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme po častiach do neho zašľahávame orechovú zmes.

Na bledý plát natrieme polovicu džemu, na to dáme tretinu krému, na to položíme tmavý plát, na tmavý plát krém.Na svetlý plát natrieme druhú polovicu džemu a priložíme tou džemovou časťou na krém.Na vrch dáme zvyšný krém, posypeme posekanými orechami a môžeme pofrkať čokoládovou polevou.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.