
alebo u nás aj Eligo kocky Výborný orechovo - rumový zákusok.
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
300 | gramov | práškový cukor |
1 1⁄2 | decilitre | olej |
3 | polievkové lyžice | kakao |
300 | gramov | hladká múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
Orechová náplň: | ||
300 | gramov | mleté orechy |
100 | gramov | práškový cukor |
100 | millilitrov | rum |
Biela hmota: | ||
200 | gramov | Cera |
200 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | sušené mlieko |
Korpus: Žltky s cukrom vymiešame, postupne pridáme olej a múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a nakoniec zľahka zapracujeme tuhý sneh. Upečieme na hlbokom vymastenom a múkou vysypanom plechu
Orechová náplň: Orechy cukor a rum vymiešame a rozotrieme na kakaový korpus
Biela hmota: Všetko spolu zmiesime a vyvaľkáme, najlepšie na papieri na pečenie, ktorý nám pomôže pri preprekladaní na korpus..
Hmotu na koláči prekryjeme foliou, papierom, zaťažíme a necháme postáť. Narežeme na kocky a tie máčame do čokoládky ako je na obrázku .
Pre mňa najlepší svadobný koláčik na svete!


