
katarinalucanova | Hrnčekový tvarožník
Jemný tvarohový koláč bez zbytočnej námahy – stačí pár surovín, hrnček a chuť na sladké.
Ingrediencie
Cesto: | ||
3 | kusy | vajce |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
1⁄2 | hrnček | mlieko |
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | kusy | vanilkový cukor |
400 | millilitrov | šľahačka |
Postup
Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme polovicu šálky oleja, polovicu šálky mlieka. Dobre premiešame nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Šálka ma objem 250ml. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto pomocou vrecka nastriekame tvarohovú plnku do tvaru mriežky. Pečieme cca. 20minút.
Plnka: Tvaroh, celé vajíčka a cukor spolu vymiešame. Plnku dáme do jednorazového vrecka, pomocou ktorého budeme plnku striekať na cesto.
Dokončenie: Vychladený koláč pokrájame na kocky a ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.
Vyzerá súper a aký dobrý musí byť,

