
verika92
Fotorecept na výborný kysnutý tvarohový koláč. Klasická vianočka s obmenou tvaru a s tvarohovou plnkou.
500 | gramov | hladká múka |
21 | gramov | droždie |
2 | kusy | vajíčka |
1 | štipka | soľ |
80 | gramov | maslo |
75 | gramov | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | vlažné mlieko |
Tvarohová plnka: | ||
250 | gramov | mäkký tvaroh |
1⁄2 | kus | vanilkový puding |
70 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
50 | gramov | rozpustené maslo |
Na potretie: | ||
1 | kus | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
V troche vlažného mlieka s trochou cukru rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. Preosejeme múku, pridáme soľ, vajíčka, cukor, rozpustené maslo, kvások, mlieko a vymiesime cesto. necháme ho vykysnúť cca 30 minút.
Odoberieme časť, ktorú rukami rozťapkáme na vymastený okrúhly plech-to je spodok vianočky. Potom odoberieme 2 kusy cesta, ktoré vyšúľame na dlhé valčeky a tie navzájom spolu stočíme a položíme po obvode formy. Moja forma má priemer 28 cm. Všetko cesto som ale neminula, preto môže byť aj väčšia forma.
Počas kysnutia si pripravíme tvarohovú plnku zmiešaním uvedených surovín. Plnku nanesieme do stredu a rovnomerne rozotrieme. Stočený okraj natrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Aby to vyzeralo veselšie, doplnila som celý koláč ovocím.
V reze.
Aby to vyzeralo veselšie, doplnila som celý koláč ovocím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty