Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami

Pridal/a verika92

Kombinácia maku, tvarohu a ovocia je proste úžasná.

Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami - recept
Výnos
Plech
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Cesto:
400gramovpolohrubá múka
20gramovdroždie
1polievková lyžicacukor
200millilitrovmlieko
1kusvajce
60millilitrovolej
Maková plnka:
150gramovmletý mak
100millilitrovmlieko
3polievkové lyžiceríbezľový džem
  cukor
Tvarohová plnka:
250gramovtvaroh
1kusžĺtok
1kusvanilkový cukor
Marhuľová plnka:
  marhuľový kompót

Inštrukcie

V troche vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme soľ, vajíčko, kvások, mlieko, nakoniec olej ( alebo kto chce miesto oleja rozpustené maslo ). Vypracujeme cesto, necháme ho pod utierkou asi 40 minút vykysnúť.

Medzitým si pripravíme plnky. Marhule necháme na sitku odkvapkať. Tvaroh vymiešame s cukrom a žĺtkom. Kto má rád sladšie, pridá si cukor. Mak zomelieme, pridáme do vriaceho mlieka, odstavíme, pridáme džem a cukor podľa chuti.

Veľký plech vymastíme a vysypeme múkou. Môj má rozmery 34 cm x 36 cm. Cesto roztiahneme na plech, aj trochu po okrajoch. 

Striedavo kladieme jednotlivé plnky a marhule.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút.

 

 

 

Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami - recept postup 1
Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami - recept postup 2
Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami - recept postup 3
Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami - recept postup 4

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.