
Kombinácia maku, tvarohu a ovocia je proste úžasná.
Ingrediencie
Cesto: | ||
400 | gramov | polohrubá múka |
20 | gramov | droždie |
1 | polievková lyžica | cukor |
200 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | vajce |
60 | millilitrov | olej |
Maková plnka: | ||
150 | gramov | mletý mak |
100 | millilitrov | mlieko |
3 | polievkové lyžice | ríbezľový džem |
cukor | ||
Tvarohová plnka: | ||
250 | gramov | tvaroh |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
Marhuľová plnka: | ||
marhuľový kompót |
Postup
V troche vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme soľ, vajíčko, kvások, mlieko, nakoniec olej ( alebo kto chce miesto oleja rozpustené maslo ). Vypracujeme cesto, necháme ho pod utierkou asi 40 minút vykysnúť.
Medzitým si pripravíme plnky. Marhule necháme na sitku odkvapkať. Tvaroh vymiešame s cukrom a žĺtkom. Kto má rád sladšie, pridá si cukor. Mak zomelieme, pridáme do vriaceho mlieka, odstavíme, pridáme džem a cukor podľa chuti.
Veľký plech vymastíme a vysypeme múkou. Môj má rozmery 34 cm x 36 cm. Cesto roztiahneme na plech, aj trochu po okrajoch.
Striedavo kladieme jednotlivé plnky a marhule.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút.




- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.