
Valika475 | Kysnuté ružičky zo smotanového cesta
Tieto kysnuté ružičky očaria mnohých, skvelé chutia a aj vyzerajú
Ingrediencie
250 | millilitrov | kyslá smotana 16% |
100 | milligramov | olej |
trocha | mlieko | |
1 | kus | droždie |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
3 | hrnčeky | múka hladká |
Plnka: | ||
250 | gramov | tvaroh |
100 | gramov | práškový cukor |
citrónová kôra | ||
višne | ||
brusnice | ||
1 | kus | vajce |
1 | balík | vanilka |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Postup
Z mlieka cukru, droždia urobíme kvások. Múku, olej soľ, cukor, kyslá smotana a kvások zmiešame a necháme vykysnúť.
Plnka: 250 g hrudkového tvarohu, 1 vajíčko, cukor, vanilkový cukor – podľa chutí, namočené brusnice v rume. Trochu citrónovej kôry, mrazená, alebo kompótové čerešne.
Potom z cesta urobíme valček, ktorý narežeme na malé kúsky. Z každého kúska vytvarujeme koliesko a ďalej urobíme kolieska, ktoré nakrojíme 4 x. V strede necháme voľné miesto. Do prostriedku dáme plnku a tvarujeme ružičky. Ružičky potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 200 ´C asi 30 min.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.