
Kamila | Perníkové mesiačiky bez múky a pridaného cukru
Vianočné pečivo v zdravšej verzii.
Ingrediencie
150 | gramov | orechy vlašské mleté |
1 | polievková lyžica | holandské kakao |
trocha | perníkové korenie | |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva s vínnym kameňom |
150 | millilitrov | kokosové mlieko |
3 | kusy | vajce |
trocha | vanilkový struk | |
1 | štipka | soľ |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | kus | banán |
1 | kus | mrkva |
trocha | rum | |
trocha | kokos |
Postup
Všetky suché ingrediencie dáme do misy a premiešame.
Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli.
Do suchej zmesi pridáme žĺtky, vanilkovú dreň, rozmiešané kokosové mlieko, vychladnuté, v mikrovlnke rozpustené maslo, nastrúhanú mrkvu, popučený banán, rum a ručne vareškou vymiešame. Nakoniec opatrne pridáme vyšľahané bielky.
Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, na ktorý som predtým rozložila nastaviteľný rám na rozmery cca 20x30 cm.
Pečieme v predhriatej rúre na 175-180°C asi 30 minút alebo podľa svojej rúry. Kontrolujeme špajdľou.
Upečený koláč necháme na 3/4 vychladnúť na mriežke, potom zložíme rám, pomocou formičky na vykrajovanie v tvare kruhu o priemere cca 4-5 cm povykrajujeme za sebou bez medzier mesiačiky a posypeme strúhaným kokosom.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.