reklama

Roláda v zákusku

Pridal/a Martuška 123 dňa 14. 03. 2021 - 17:00 - Recepty Martuška 123
Roláda v zákusku, Recepty na zákusky, Martuška 123

reklama

Fantastický orechový zákusok s roládou s orechami a džemom a s vanilkovým krémom.

Ingrediencie
Cestá na rolády:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
6 polievkové lyžice polohrubá múka
Náplň do rolád:
400 gramov džem
110 gramov mleté orechy
Orechové cesto:
5 kusy vajce
1 polievková lyžica kryštálový cukor
150 gramov kryštálový cukor
3 polievkové lyžice voda
150 gramov mleté orechy
60 gramov polohrubá múka
20 gramov kakao
1⁄2 balík prášok do pečiva
Krém:
250 gramov maslo
1 polievková lyžica rum
200 gramov kryštálový cukor
500 millilitrov mlieko
1 balík vanilkový cukor
2 balíky Zlatý klas
1 kus žĺtok
  čokoládová poleva
Postup

Rolády:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne metličkou opatrne zamiešame žĺtka a múku. Z toho to množstva upečieme dve rolády na papieri na pečenie na 190 stupňov. Upečené pláty stočíme zo strán do stredu a tak nám vzniknú dve rolády.

Džem s orechami vymiešame. Z dvoch plátov nám vznikli štyri rolády, tie natrieme džemom s orechmi a potrieme ich aj po povrchu.

Orechové cesto:

Z bielok a jednej lyžice kryštálového cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, pridáme vodu, orechy, kakao, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh.

Vyšší plech vystelieme papierom na pečenie, natrieme na to tenkú vrstvu orechového cesta, naň rovnomerne rozložíme rolády. Zalejeme zostávajúcim cestom. Pečieme na 180 stupňov 25-30 minút.

Krém:

Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do vychladnutého zamiešame maslo a rum.

Krém natrieme na vychladnutý koláč a polejeme čokoládovou polevou.

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama