
Fantastický orechový zákusok s roládou s orechami a džemom a s vanilkovým krémom.
Cestá na rolády: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
Náplň do rolád: | ||
400 | gramov | džem |
110 | gramov | mleté orechy |
Orechové cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
150 | gramov | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | voda |
150 | gramov | mleté orechy |
60 | gramov | polohrubá múka |
20 | gramov | kakao |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Krém: | ||
250 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | rum |
200 | gramov | kryštálový cukor |
500 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | balíky | Zlatý klas |
1 | kus | žĺtok |
čokoládová poleva |
Rolády:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne metličkou opatrne zamiešame žĺtka a múku. Z toho to množstva upečieme dve rolády na papieri na pečenie na 190 stupňov. Upečené pláty stočíme zo strán do stredu a tak nám vzniknú dve rolády.
Džem s orechami vymiešame. Z dvoch plátov nám vznikli štyri rolády, tie natrieme džemom s orechmi a potrieme ich aj po povrchu.
Orechové cesto:
Z bielok a jednej lyžice kryštálového cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, pridáme vodu, orechy, kakao, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh.
Vyšší plech vystelieme papierom na pečenie, natrieme na to tenkú vrstvu orechového cesta, naň rovnomerne rozložíme rolády. Zalejeme zostávajúcim cestom. Pečieme na 180 stupňov 25-30 minút.
Krém:
Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do vychladnutého zamiešame maslo a rum.
Krém natrieme na vychladnutý koláč a polejeme čokoládovou polevou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty